Princ Filip u javnosti na svoj 99. rođendan, prvi put od januara

Tanjug
Princ Filip u javnosti na svoj 99. rođendan, prvi put od januara

LONDON - Britanski princ Filip, suprug kraljice Elizabete Druge, pojavio se danas, na svoj 99. rođendan, prvi put u javnosti od januara.

 

Povodom njegovog rođendana u javnosti je objavljena fotografija njega i Elizabete, napravljena 1. juna ispred zamka Vindzor, prenosi Skaj njuz.

Kako se navodi, princ Filip i kraljica koja ima 94 godine izgledaju dobro i stoje mirno bez ičije pomoći.

Na fotografiji kraljica nosi komplet njene lične kreatorke Anđele Keli sa dijamantskim brošem, dok princ Filip nosi tamnoplavo odelo i crveno - crnu kravatu.

Bakingemska palata nije objavila kako će princ proslaviti rođendan, već je samo navela da će ga provesti privatno u Vindzoru.

Kraljica i princ žive u zamku Vindzor od početka epidemije i nisu se sastajali sa porodicom, poštujući meru socijalnog distanciranja.

U jednom intervjuu prošle nedelje princ Čarls, njihov sin, pričao je koliko mu nedostaje otac i da je to što ne viđa porodicu najteži deo pandemije.

Kraljica Elizabeta i princ Filip su jedini kraljevski par koji je proslavio platinastu godišnjicu braka 2017. godine, kada su obeležili 70 godina bračne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana