Preminuo Milan Delčić Delča VIDEO

Glas Srpske
Preminuo Milan Delčić Delča VIDEO

Poznati beogradski muzičar, vođa nekada poznate grupe "U škripcu" Milan Delčić Delča umro je u nedjelju uveče u bolnici u Beogradu u 51. godini života, poslije nekoliko godina borbe sa rakom.

Milan Delčić se pojavio na umjetničkoj sceni osamdesetih godina sa grupom "U škripcu", koja je za kratko vrijeme postala popularna na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije.

Njegov debi album nosio je naziv "Godine ljubavi", ali pravi uspjeh dolazi sa albumom "O je" koji su snimili 1983. godine za "Jugoton". Bend se gasi 1987. godine po objavljivanju albuma "U škripcu". Potom Delča nastavlja solo karijeru.

Snimio je nekoliko zapaženih solo albuma, na kojima je koketirao sa tehno muzikom. Milan Delčić je kao pravi multimedijalni i višetalentovani umjetnik osmislio koncept "pamfleks" firme koja reklamira izmišljene proizvode. Uz muzičku karijeru Delčić se bavio i pisanjem za pozorište, napisao je i režirao storiju "Lepe, čiste, dobre" u omnibusu "Beogradske priče", a radio je kao dramaturg za TV seriju "Dome, slatki dome". Nedavno je objavio kompilaciju najvećih hitova.

on=3&hl=en_US">

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana