Preminula poznata crnogorska glumica za čijom su ljepotom svi uzdisali

GS
Foto: Printskrin

Poznata glumica crnogorskog porekla, Aleksandra Aćimović, poznatija kao Saša Montenegro, preminula je u 78. godini. Kako se navodi, posledica njene smrti je moždani udar koji je doživjela.

Informaciju je potvrdilo meksičko Nacionalno udruženje glumaca na svom Fejsbuk nalogu. Crnogorka je rođena u Bariju, u Italiji, a njena porodica je emigrirala iz Republike Jugoslavije u Argentinu. Saša je odlučila da se oproba u Meksiku gdje je imala uspješnu umetničku karijeru i postala poznata glumica.

Ovu Crnogorku krasila je nevjerovatna ljepota, koja joj je donijela i zanimljive poslovne ponude. Sve to u kombinaciji sa harizmom omogućili su joj da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih, ali i najljepših meksičkih glumica.

Karijeru je započela kao model, a onda je uplovila i u svijet meksičkih sapunica, te doživjela vrtoglavu slavu.

Buran ljubavni život

Ipak, njen ljubavni život bio je najzanimljiviji javnosti. Rastom popularnosti u Meksiku, za njeno ime se počelo čuti i u cijelom svijetu.

Ovakva slava omogućila joj je da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznala je Hosea Lopeza Portilja, predsjednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine, a taj susret umnogome mijenja njenu sudbinu.

Imala je buran ljubavni život, a vrlo brzo poslije upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim. Kako je godinama već bio oženjen, njihova romansa je odjeknula u javnosti i izazvala skandal neviđenih razmjera. Ova ljubav je doslovno podijelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

Posljednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti djeci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigdje u javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana