Poznati na meti pljačkaša

Glas Srpske
Poznati na meti pljačkaša

Policija je uhapsila lopova iz Nju Džerzija koji je provalio u kuću pjevača rok zvijezde Džona Bon Džovija i ukrao nakit vrijedan sto hiljada dolara.

Osim u kuću četrdesetdevetogodišnjeg pjevača Bon Džovija, dvadesetjednogodišnji Nikolas Trejs provalio je u još tri vile u Nord Džerziju, a policija je kod njega pronašla ukradenu robu vrijednu 500.000 dolara.

Za vrijeme provale koja se dogodila tokom noći, Bon Džovi i njegova supruga Dorotea, kojoj pripada ukradeni nakit, nisu bili kod kuće. Njegovom lopovluku došao je kraj kada se kod posljednje pljačke uključio alarm.

Poznate zvijezde nerijetko su na meti pljačkaša. Prije Bon Džovija, nakit u vrijednosti dva miliona dolara ukraden je pjevačici Paris Hilton. Paris nije bila kod kuće tokom provale, jer se do ranih jutarnjih časova zabavljala na nekoliko mjesta u gradu.

Prošle godine su lopovi provalili u kuću pjevačice Ejmi Vajnhaus i odnijeli dragocjenosti u iznosu od 16.000 evra. Poznata britanska pjevačica je za provalu saznala dok se odmarala na karipskom ostrvu Sent Lusija. Provalnici su obili vrata i ukrali neke, navodno, neprocjenjive stvari, čak pet Ejminih gitara, skupocjene uređaje, a neke od stvari su pronađene u smeću nedaleko od kuće.

Nedugo zatim, na meti pljačkaša se našla i australijska pjevačica Kajli Minog, kojoj su ukrali pet kompjutera. Pjevačica je tada ponudila nagradu od 2.000 evra za pomoć u pronalasku njenih pet računara.

I italijanska diva Monika Beluči prošle godine je opljačkana, a u stan glumice i njenog supruga Vinsena Kasela u elitnom dijelu Pariza provalnici su ušli dok je par boravio na Filmskom festivalu u Kanu.

Pljačkaši su planirali zločin i znali su za kretanje glumačkog para, te su neometano vršljali po njihovom stanu i odnijeli 80.000 evra. Osim novca, lopovi su odnijeli i nakit, kao i kompjutersku opremu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na duplo veću sumu od one koju su pljačkaši odnijeli u kešu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana