Poznati koji su predvidjeli svoju smrt

Agencije
Poznati koji su predvidjeli svoju smrt

Nekada stihovi muzičara ili priče pisaca imaju jeziva i čudna predviđanja. Na to se često ne obraća pažnja i sve se pripisuje umjetničkoj inspiraciji i raspoloženju. Ovo su neke poznate ličnosti koje su predvidjele svoju smrt.

Kurt Kobejn

Frontmen "Nirvane" je izvršio samoubistvo pištoljem i njegova smrt je često bila tema mnogih teorija zavjera. Njegovi prijatelji su rekli da je on navodno nekoliko puta u životu rekao da će kad odraste postati rok zvijezda kako bi se obogatio i da će umrijeti na vrhuncu slave kao Džimi Hendriks.

Mark Tven

Čuveni pisac se rodio ne zadugo poslije prelijetanja Halejeve komete. On je komentarisao 1909. godine: "Rodio sam se sa dolaskom komete, a očekujem i da odem sa njom prilikom njenog ponovnog prelijetanja". Upravo tako se i desilo. Tven je umro od srčanog udara 21. aprila 1910. godine, kad je Halejeva kometa bila ponovo vidljiva.

Džon Lenon

Nakon ubistva menadžera "Bitlsa" Lenon je rekao da je on sljedeći i da to predosjeća. Čak je i prilikom jednog intervjua rekao da će ga ubiti neki ludaci. Čuvenog "Bitlsa" je 1980. godine upucao opsjednuti i poremećeni Mark Dejvid Čepman.

Džim Morison

Dok je oplakivao svoje prijatelje Dženis Džoplin i Džimija Hendriksa, pjevač grupe "The Doors " je "visio" u kafiću "Barney's Beanery" sa prijateljima u Los Anđelesu. Džim je imao primjedbu: "Piješ sa brojem tri" u smislu da je on sljedeći koji umire. I naredne godine je nađen mrtav u kadi u Parizu pod nerazjašnjenim okolnostima. Iako nije bilo autopsije, uzrok smrti je navodno bila srčana insuficijencija.

Džimi Hendriks

U svojoj poznatoj baladi "The Ballad of Jimmi" čuveni muzičar pjeva o svojoj smrti. Pet godina poslije Hendriks je umro od gušenja dok je spavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana