Poznati koji su obilježili 2013. godinu

Cvija Mrkonjić
Poznati koji su obilježili 2013. godinu

Rođenje princa

Svjetska javnost je, zajedno sa kraljevskom porodicom, željno iščekivala rođenje prvog djeteta vojvotkinje Kejt i princa Vilijama. Kraljevski sin postao je zvijezda i prije nego što se rodio. Princ Džordž kršten je u oktobru u kapelici Sent Džejms i imao je sedmoro krsnih kumova, a krštenju je prisustvovalo 40 zvanica. Princ je nosio repliku čipkaste satenske haljine koju je nosio svaki monarh od 1841.

Po želji roditelja, hor od šest muškaraca i deset dječaka izvodio je duhovne pjesme. Ceremonija krštenja trajala je 45 minuta.

Majli Sajrus

Dječija zvjezdica odrasla je preko noći i nimalo se nije ustručavala da to i pokaže. Nizala je provokativne spotove i fotografije, a u spotu "Njrecking Ball" se pojavljuje potpuno gola, noseći samo čizme. Da joj to nije bilo dovoljno pokazala je na MTVV dodjeli evropskih muzičkih nagrada zapalivši džoint na pozornici. Ona je pokrenula i pomamu za plesnim pokretom koji se popularno naziva "twercing", a Majli takođe nije propuštala priliku da isplazi jezik publici kad god joj se za to ukazala prilika.

Robin Tik

Ovaj američki tekstopisac, glumac i muzičar proslavio se video-spotom za pjesmu "Blurred Lines" u kojem su uz njega nage plesale privlačne manekenke. Spot je brzinom svjetlosti uklonjen sa "Jutjub" kanala i zamijenjen pristojnijom verzijom. Neobičan glumac u Robinovom spotu bilo je bijelo jagnje koje su manekenke naizmjenično nosile.

Tik je radio sa poznatima kao što su Kristina Agilera, Ašer, Dženifer Hadson i mnogi drugi, dok nije odlučio da je došlo vrijeme da se oproba na današnjoj američkoj pop sceni.

Kim Kardašijan

Američka starleta, glumica i model Kim Kardašijan je ove godine plijenila pažnju svojim zanosnim oblinama. Kim je ove godine postala majka prvi put, što je izazvalo naročitu pažnju. Rodila je djevojčicu i munjevitom brzinom napunila tabloide svojim imenom i fotografijama. Otac njene kćerke je poznati muzičar Kanje Vest. Kim je najpoznatija po rijalitiju koji prati život porodice Kardašijan u kojem glumi zajedno sa članovima svoje porodice. Njena sestra Kloi je takođe zanimljiva svjetskoj javnosti.

Miranda Ker i Orlando Blum

Vijest o razvodu poznatog glumca Orlanda Bluma i jedne od "Viktorijinih anđela" Mirande Ker šokirala je Holivud. Šuškalo se da se par razvodi zbog mladog pjevača Džastina Bibera sa kojim je Miranda navodno bila bliska, a kako pišu svjetski mediji, Blum nije mogao da se izbori sa svojom ljubomorom. Međutim, par je ostao u prijateljskim odnosima, kako kažu, zbog sina Flina. Oni su vezu započeli krajem 2007. godine, vjenčali su se 2010, a roditelji su postali 2011. godine.

Ledi Gaga

Planetarno popularna pjevačica Ledi Gaga izdala je svoj četvrti album "Artpop". I ovaj put oduševila je svoje obožavaoce sjajnim pjesmama i još jednom dokazala zapanjujuću moć svojih transformacija. Prekid sa momkom prošle godine nije imao negativnog uticaja na njenu karijeru, a da sve više voli da šokira pokazala je skinuvši se gola na jednom od svojih koncerata. Ledi Gaga je najavila i neobičan koncert koji planira da održi u svemiru, mada tabloidi pišu da bi je mogli preteći Bijonse ili Džastin Biber, koji su navodno već kupili karte za koncert u svemiru.

"Victoria's Secret" modna revija

Modna kuća "Victoria's Secret" u Njujorku je ove godine napravila do sada najveću reviju, koju su spektakularno najavljivali svi svjetski mediji. Revija se sastojala iz šest tematskih cjelina: "British Invasion", "Birds of Paradise", "Shipwrecked", "Pink Network", "Parisian Nights" i "Show Angels ". Adrijana Lima, Alesandra Ambrosio i Karli Klos samo su neke od "Viktorijinih anđela" koje su te večeri zablistale na pisti. Za reviju manekenke su se pripremale mjesecima unaprijed, svakodnevno su vježbale, jer su morale biti u top formi. Poslije Rijane priliku da nastupa na reviji koja se održava svake godine dobila je i Tejlor Svift.

Klint Istvud

Poslije brojnih razvoda holivudskih brakova i brak glumca Klinta Istvuda i Dine Ruiz doživio je krah nakon 17 godina. Oni su bili u braku od 1996. godine, a cijeli razvod bio je tajan. Sa Dinom ima kćerku Morgan. Istvud je bio dva puta oženjen, a imao je i nekoliko neformalnih veza iz kojih ima još četiri kćeri i dva sina. Velike uloge u svojoj filmskoj karijeri počeo je da ostvaruje u prvoj polovini šezdesetih godina prošlog vijeka. Kasnije se bavi i režijom za koju je dobio mnogo više priznanja nego za glumu. I sa 83 godine Istvud ostaje seks simbol za mnoge dame.

Tom Veling

Supermen iz serije "Smolvil" Tom Veling razveo se od svoje supruge Džejmi Vajt, bivše manekenke. Poslije deset godina braka nisu imali djecu, a kao razlog za razvod u zvaničnim papirima naveli su nepomirljive razlike. Manekenka je tražila da joj glumac i poslije razvoda isplaćuje određenu svotu novca. Prije zvaničnog razvoda živjeli su odvojeno godinu. U pomenutoj seriji Tom glumi mladog Supermena Klarka Kenta koji spasava svijet. Osim serija, glumio je i u nekoliko filmova, a u srednjoj školi glumio je u školskim predstavama.

Pol Vesli i Tori de Vito

Glumci tinejdžerske horor serije "Vampirski dnevnici" šokirali su svoje fanove viješću o razvodu. U braku su bili dvije godine. Odlučili su, kako kažu, da se "prijateljski razvedu" i pokušaju ostati dobri prijatelji. Pol i Tori upoznali su se 2007. godine na snimanju filma. Vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u Njujorku u aprilu 2011. godine. Vrlo brzo glumica je vampira zamijenila novim momkom, surferom i ne krije javnosti da uživa u zagrljaju novog momka. Pol u popularnoj seriji glumi vampira Stefana Salvatorea.

Najplaćenije manekenke

Manekenke Žizel Bundšen, Miranda Ker, Adrijana Lima i Kejt Mos našle su se na top-listi deset najplaćenijih manekenki u 2013. godini. Žizel se našla na prvom mjestu sa zaradom od 42 miliona dolara godišnje. A iza nje su odmah zanosne koleginice Miranda, Adrijana i Kejt. Nešto "slabije" plaćene manekenke su Karolin Marfi, Džoan Smols i Lara Stoun, čija zarada na godišnjem nivou iznosi skromnih 3,2 miliona dolara.

Karla Alvarez

Zvijezda meksičkih sapunica poznata po ulogama u serijama "Uljez" , "Slomljeno srce" i "Laž" preminula je u 41. godini. Zvijezda se navodno borila sa alkoholizmom i poremećajem ishrane, a zbog svojih zavisnosti izbačena je sa snimanja serije "Kakva divna ljubav" u kojoj je glumila prostitutku Irasemu. Rođena je 15. oktobra 1972. u Sijudad Meksiku, a proslavila se ulogom u seriji "Marija Mersedes". Njena smrt šokirala je njene kolege koji su na društvenim mrežama ostavili mnoge oproštajne poruke glumici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana