Povratak Galijana na modnu scenu

Agencije
Povratak Galijana na modnu scenu

Nakon što je u oktobru najavljen njegov povratak na modnu scenu, britanski modni kreator Džon Galijano održao je u ponedjeljak uveče svoju prvu modnu reviju još od 2011. godine, na kojoj je predstavio "couture" kolekciju, koju je kreirao za modnu kuću "Maison Martin Margiela".

Svoju novu kolekciju Galijano je opisao kao "moćnu i neustrašivu", upravo zbog takve mješavine materijala i romantičnih krojeva, koji su na pravi način iskazali kreatorovu ljubav prema avangardi.

Na neobičnoj reviji, usred Londonske nedjelje muške mode, britanski kreativac na scenu se vratio ponizno i bez velike pompe koja je obilježila njegove kreacije za kuću "Dior". Reviji je prisustvovalo tek stotinjak osoba iz modne industrije te najbližih prijatelja i porodice, a Galijano je dokazao da on i belgijski brend ipak nisu toliko neobična kombinacija.

Reviji su prisustvovala velika imena modne industrije, kao što su Kejt Mos, Ana Vintur i Kristofer Bejli, kreativni direktor brenda "Birberry".

- Svijet mode ima veoma kratko pamćenje. Obožava ono što je donedavno mrzio, mrzi ono što je obožavao, ubija kao što vaskrsava. To je veoma ciničan i prevrtljiv svijet - rekla je istoričar mode Lidija Kamitsis.

Galijano je 2011. bio uhapšen zbog pijanstva u jednom pariskom baru i osuđen zbog antisemitskih izjava. Nakon što je ubrzo potom dobio otkaz u "Dioru", na čijem je čelu proveo uspješnih 15 godina, 54-godišnji kreator je bio na rehabilitaciji od alkohola i droge u SAD.

Od tada je gotovo bio nestao sa modne scene. Jedini izuzetak bila je kolekcija koju je 2013. kreirao za Oskara de la Rentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana