Porodica Džordža Flojda tuži Kanjea Vesta za 250 miliona dolara

GS
Foto: Tanjug

Porodica Džordža Flojda tužila je repera Kanjea Vesta i od njega traži 250 miliona dolara zbog izjava u jednom podkastu u kojem je rekao da Flojd nije poginuo od policijske brutalnosti nego od predoziranja fentanilom što je porodicu veoma pogodilo.

"Gledao sam dokumentarac o Džordžu Flojdu koji je objavila Kendis Ovens. On je bio na fentanilu. Ako malo bolje pogledate, koljeno policajca uopšte nije na njegovom vratu", rekao je Vest u podkastu "Drink Champs" koji je u međuvremenu skinut sa svih platformi.

Vijest je u istom podkastu izneo i neke antisemitske stavove, a zbog svojih kontroverznih objava Tviter i Instagram su mu suspendovali pa vratili naloge. Advokati porodice Flojd tvrde da je Vest svojim izjavama pokušao da ocrni Flojda i profitira od njegove smrti i traume koju njegova porodica proživljava.

Podsjećamo, Flojd je preminuo u Mineapolisu u maju 2020. godine nakon što mu je policajac Derek Šoven skoro deset minuta klečao na vratu nakon što ga je priveo zbog navodnog korišćenja falsifikovane novčanice. Policajac je suspendovan i osuđen na 22 godine zatvora, a nakon Flojdove smrti nastao je pokret "Black Lives Matter" koji se proširio čitavim svijetom, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana