Pomilovan glumac Robert Dauni Džunior

Agencije
Pomilovan glumac Robert Dauni Džunior

Kalifornijski guverner Džeri Braun potpisao je pomilovanje za glumca Roberta Daunija Džuniora zbog kršenja zakona, zbog čega je prije 20 godina poslat u zatvor.

Braun je potpisao 91 pomilovanje za ljude koji su već deset godina van zatvora i potpuno su se rehabilitovali. Osude ipak ostaju u policijskim dosijeima.

- Robert Dauni Džunior je živio iskreno i uzorno, pokazao je da je moralna ličnost i ponašao se u skladu sa zakonom. Platio je dug društvu i zaradio potpuno i bezuslovno pomilovanje - naveo je guverner Braun.

Glumcu je policija 1996. godine u automobilu pronašla kokain, heroin i pištolj, zbog čega je bio na uslovnoj slobodi, međutim pošto je prekršio uslovnu slobodu, 1999. godine je poslat u zatvor.

U zatvoru je proveo nešto više od godinu, a da ponovo služi uslovnu kaznu na slobodi dozvoljeno mu je zbog toga što su ga, navodno, drugi zatvorenici maltretirali.

Uprkos tome što je bio u veoma teškom psihičkom i fizičkom stanju, Dauni Džunior je uspio, uz pomoć prijatelja, da se izvuče i ponovo počne da glumi u filmovima.

Posljednjih godina glumio je u nekoliko holivudskih blokbastera, poput "Šerloka Holmsa", "Ajronmena" i "Osvetnika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana