Policajac poslao otvoreno pismo Kanjeu Vestu

Huffington Post
Policajac poslao otvoreno pismo Kanjeu Vestu

Kanje Vest ozbiljno je naljutio policajce i vojnike širom Amerike.

Naime, 36-godišnji reper rekao je ranije da mnogo rizikuje izvodeći akrobacije u sklopu svoje turneje "Yeezus" i uporedio opasnosti kojima se izlaže, onima s kojima se suočavaju vojnici u ratu ili policajci.

Policajac Dejvid Oliver nije mogao da prećuti takvu izjavu i uputio mu je otvoreno pismo na Facebookstrani policije u Brimfildu koje vam u cijelosti prenosimo.

Pismo je postalo viralno i na Facebooku ga je preuzelo gotovo 100.000 ljudi.

"Dragi Kanje Vest,

Čast mi je što pišem tako velikoj zvijezdi. Ja sam prava internet zvijezda. Nisam siguran da li sam dostojan da ti se obratim, iako je Huffington Post napisao da sam "duhovit i ludo popularan". Ne obraćam pažnju na takve stvari. U svakom slučaju, oprosti što se na trenutak mješam u tvoj život.

Pročitao sam tvoj intervju i gledao ga na videu. Rekao si:

"Dajem tijelo na sceni i rizikujem svoj život, doslovno... i razmišljam o tome. Mislim o svojoj porodici i sebi i kažem, čovječe, to je kao da sam policijajac, ili tako nešto, u ratu ili tako nešto".

Želim da ti se zahvalim što se kockaš sa svojim životom zbog nas svakog dana. Znam da je biti reper teško. Pokušao sam da repujem i teško je ići u korak sa ritmom... iako kada krene Ice Ice Baby na radiju, obično uspem da susdegnem starog Vanilu.

Elem, tvoj posao je veoma opasan. Većina ljudi to ne uzima u obzir... ako brzo repuješ, bez šanse da udahneš vazduh, možeš se onesvjestiti i udariti glavom.

Ovaj posljednji pasus je sarkastičan. To kažem, jer ne želim da pomisliš da se slažem sa tvojim plitkim opisom tvoje karijere (ili bilo kog izvođača) pošto se odnosi na osobu koja je u vojsci ili policiji.

Imam predlog za tebe. Pošto si navikao na opasnost, u životu internacionalnog repera, predlažem ti da odmah napustiš karijeru zvijezde i priključiš se vojci.

Pošto se uključiš, volio bih da dobrovoljno tražiš da dobiješ Avganistan ili neku od bezbrojnih drugih dalekih mjesta gdje naši muškarci i žene trenutno služe.

Kada Talibani počnu da pucaju na tebe, možda ćeš ustati i pustiti riječi da poteku. Moglo bi da bude nešto kao: “I’m Kanye West, wearing a flak vest” (Ja sam Kanje Vest i nosim pancir).

Siguran sam da bi pobacali oružje i predali se. Mogao bi možda i okončati sve ratove, tako što ćeš neprijatelje omađijati.

Tvoj način razmišljanja je dio problema sa svijetom danas... to uključuje da zabavljači misle da su nešto više od običnih zabavljača.

Znam za zakon ponude i potražnje i da je potražnja za tvojim uslugama velika. Razumijem ekonomiju. Ono što ne razumijem je da porediš ono što radiš sa našim herojima u vojci koji su uvijek u riziku i na moje braću i sestre policajce koji moraju da idu na posao noseći oružje i pancir, kako bi se zaštitili.

Preispitaj se, prije nego što propadneš.

Narednik Oliver"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana