Počeo najveći sajam piva na svijetu

Agencije
Počeo najveći sajam piva na svijetu

U Minhenu je proteklog vikenda počeo tradicionalni "Oktoberfest", na kojem je već prvog dana prodefilovalo 400.000 posjetilaca iz cijelog svijeta.

Ovaj grad je istovremeno suočen i sa velikim prilivom izbjeglica, zbog čega su preduzete određene mjere, ali to neće ugroziti posjetioce ovog festivala, za šta će se pobrinuti organizatori i organi reda u Minhenu.

Najveći sajam posvećen pivu na svijetu, koji se ove godine održava 182. put, otvorenim je proglasio gradonačelnik Minhena otvorivši prvu bačvu piva.

Podsjetimo, prvi "Oktoberfest" održan je 1810. godine u čast prestolonasljednika Ludviga, koji se tada vjenčao s princezom Terezom.

Ove godine sajam očekuje više od šest miliona posjetilaca, a u 16 dana, koliko traje, državi bi trebalo da donese oko milijardu evra zarade.

Brojne turističke agencije iz Republike Srpske i okruženja organizovale su specijalne ture na ovaj festival piva, a aranžmani su bili rasprodati danima unaprijed.

Pored stotina vrsta piva koje će ljubitelji ovog napitka moći da probaju, na ovom festivalu su neizbježne i njemačke kobasice.

Takođe, tu su i brojni prateći sadržaji, koncerti, takmičenja, defilei kroz grad, koji ovaj festival upisuju na svjetsku kartu dobre zabave koja ne prestaje cijelu noć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana