Počeo Egzit festival

Glas Srpske
Počeo Egzit festival

Jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi "Egzit 2011", koji je počeo sinoć, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, posjetiće od 25.000 do 30.000 stranih turista, najviše iz Velike Britanije, procjene su organizatora ovog muzičkog festivala.

Na "Egzit" godišnje dođe oko 7.000 turista iz Velike Britanije i oko 1.000 Holanđana, dok su na trećem mjestu posjetioci iz zemalja u okruženju. Proteklih godina sve više turista je dolazilo iz Rusije. Organizatori festivala su, kao i prethodnih godina, napravili "Egzit vilidž" za smještaj stranih turista i posjetioce "Egzita" iz drugih krajeva Srbije koji je smješten na Petrovaradinskoj adi.

Na "Egzitu" će ove godine na 20 bina nastupiti više od 600 izvođača iz svijeta.

Na ovogodišnjem 12. "Egzit festivalu", koji je sinoć otvoren u Novom Sadu, organizatori očekuju da će sutra oko dva miliona posjetilaca proći kroz kapije Petrovaradinske tvrđave. Iz "Egzita" su saopštili da će dvomilioniti posjetilac dobiti besplatan ulaz na idućih deset izdanja festivala, a očekuju ga i besplatni tokeni tokom četiri dana, pokloni iz "Egzitove" suvenirnice, kao i specijalno iznenađenje. "Egzit" u prosjeku posjeti između 150 i 200.000 ljudi. Organizatori "Egzita" omogućili su putem internet socijalnih mreža potpuno praćenje "uživo" svih dešavanja na ovom muzičkom festivalu za one "egzitaše", koji se ove godine neće naći pod svodovima novosadske tvrđave.

Tako će se putem "Fejsbuka", "Tvitera", "Jutjuba", "Flikra", "SaundKlauda", "Miksklauda", "Livstrima" moći pratiti festivalska dešavanja na mobilnom telefonu, računaru ili na festivalskim video-bimovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana