Počelo vjenčanje princa Alberta i Šarlin Vitstok

Glas Srpske
Počelo vjenčanje princa Alberta i Šarlin Vitstok

Najbogatiji Francuz, afrički princ i zvijezda serijala o Džejmsu Bondu samo su neke od zvanica na dvodnevnom vjenčanju princa Alberta od Monaka i bivše plivačice iz Južne Afrike Šarlin Vitstok koje je počelo juče građanskim vjenčanjem.

Ovo je prvo vjenčanje vladajućeg princa ove male kraljevine od kada se Grejs Keli udala za Albertovog oca, princa Renijea prije više od 50 godina.

Proslava vjenčanja počela je u četvrtak naveče koncertom grupe "Igls" kojem su prisustvovali i budući mladenci, kao i hiljade obožavalaca iz zemlje i okoline.

Juče je u Monaku obavljeno građansko vjenčanje, a danas će se par vjenčati u renesansnoj palati i crkvi Sveti Jovan Krstitelj koja je vijekovima dom dinastije Grimaldi, poslije čega će biti održana gala večera.

Povodom prinčevog vjenčanja u Monaku su izdate markice sa likom poznatog para.

Iako Albert ima preko 50 godina i dvoje djece iz vanbračnih veza, ovo je njegov prvi brak. Njegov status vječitog neženje nekada je brinuo mnoge u Monaku, poznatom po glamuroznoj monarhiji, labavim zakonima o porezu i kockarnicama.

Kraljevska palata dugo je čuvala u tajnosti listu zvanica za današnju ceremoniju, ali je ta lista objelodanjena.

Venčanju će prisustvovati brojni sportisti, kao i italijanski dizajneri Roberto Kavali i Đorđo Armani, koji je dizajnirao vjenčanicu, te poznate manekenke Naomi Kembel i Karolina Kurkova.

Šarlin je rođena u Zimbabveu, ali se kao dijete preselila u Južnu Afriku za koju je plivala na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Alberta je upoznala na plivačkom takmičenju u Monaku iste godine, gdje se preselila 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana