Počelo suđenje doktoru Majkla Džeksona

Glas Srpske
Počelo suđenje doktoru Majkla Džeksona

Juče je održano preliminarno saslušanje Konrada Mareja, ljekara Majkla Džeksona koji je osumnjičen da je 25. juna 2009. godine pjevaču ubrizgao smrtonosnu dozu lijeka "propofol". Saslušanje će trajati dvije sedmice, a na njemu neće biti članovi Majklove porodice, kao ni poznate ličnosti koje su bile prijatelji "kralja popa", prenosi magazin "TMZ" i dodaje da neće svjedočiti ni Majklov najstariji sin, iako je tako ranije bilo najavljeno.

Konrad Marej će se u toku preliminarnog saslušanja izjašnjavati da nije kriv. Odbrana ljekara pokušaće da Džeksonovu smrt prikaže kao samoubistvo, uz tvrdnju da je "smrtonosnu injekciju" ubrizgao sam pjevač.

Advokat Majkla Džeksona Tomas Mesero rekao je juče da njegov klijent nije bio suicidan, te da nije bio samodestruktivan kao što tvrdi doktorova odbrana.

- Odbrana mora da uradi nešto, a oni će u toku ovog saslušanja pokušati da skrenu pažnju sa Konrada Mareja na mog klijenta - rekao je Tomas.

Pjevač je proglašen mrtvim 25. juna 2009. godine, a ubrzo je postalo jasno da okružni tužilac iz Los Anđelesa ima samo jednog čovjeka na umu, Džeksonovog ličnog ljekara Konrada Marija. Kardiolog, angažovan samo šest sedmica prije Džeksonove smrti za platu od 150.000 dolara mjesečno, vodio je računa o zdravlju kralja popa, a optužen je zaubistvo bez predumišljaja. Tužilaštvo tvrdi da je Mari pokušao da liječi Majklovu nesanicu dajući mu smrtonosne doze propofola, moćnog anestetika koji se inače koristi samo u sklopu priprema za operacije, kao dio uvođenja u narkozu. U slučaju da ga osude, doktora Marija čeka zatvorska kazna od četiri godine. Nekoliko časova prije nego je preminuo, Džekson je pozvao Marija u sobu požalivši se da ne može da spava. Doktor je sve vrijeme bio sam sa njim. Na saslušanju ubrzo poslije tragedije, on je rekao da je Majklu dao sedative i malu količinu propofola preko infuzije. Očekuje se da će u svom svjedočenju ljekar navesti da je napustio prostoriju na dva minuta da bi otišao do toaleta, i da se u to vrijeme Džekson probudio i sam sebi ubrizgao ogromnu količinu anestetika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana