Plišani mališan pobjednik Jelen Demofesta

Sanja Jokić
Plišani mališan pobjednik Jelen Demofesta

Bend "Plišani mališan" iz Gornjeg Milanovca pobjednik je ovogodišnjeg "Jelen Demofesta", drugo mjesto zasluženo je zauzela pirotska grupa "Big Bug", a na trećem mjestu se našao sarajevski "Aesthetic Empathdž". Najbolji demo bend, po mišljenju žirija, osvojio je produkciju albuma i snimanje TV spota, dok je drugoplasirana grupa dobila binsku opremu u vrijednosti do 5.000 evra, a trećeplasirana binsku opremu u vrijednosti do 3.000 evra.

Žiri je ove godine imao najteži posao do sada, prvobitni plan da dalje prođe šest bendova ubrzo je izmijenjen, pa se tako u finalnoj večeri takmičilo čak njih dvanaest. Svi finalisti su bili izuzetno kvalitetni i bilo koji od njih je mogao odnijeti titulu najboljeg. Nijanse su odlučivale, pa je upravo iz tog razloga direktor festivala Brankica Janković u posljednji čas oformila još jednu nagradu za četvrto mjesto, koju su primila četiri benda, i to novosadska "Nova", beogradski "Bitipatibi" i "The Schtrebers", te podgorički "Indigo Pop". Kiša koja je neprestano padala nije uticala na pozitivnu atmosferu koja je u petak uveče "okupirala" banjalučku tvrđavu Kastel.

Sve prisutne je podigao na noge nastup "Skindreda", koji su oduševili energičnim performansom, te tako posljednje veče ovog muzičkog spektakla učinili magičnim i nezaboravnim.

Završen je još jedan "Jelen Demofest" a za tri dana publika je imala priliku da vidi i čuje 24 sjajna demo benda. Promovisane su knjige i video-spotovi, organizovane brojne interaktivne radionice, uživalo se uz grupe "Threesome", "Kuriri" i "Prežderani".

- Uživali smo uz hitove američke dive Kelis, družili se sa spontanim i harizmatičnim Trikijem, prodrmali Kastel sa "Skindredom", proglasili pobjednike, izmislili još jednu nagradu, te đuskali do duboko u noć uz četiri vrhunska DJ-a, Iana Pooleya, Andya Warda, Big Buda i Neconea - naveli su organizatori "Jelen Demofesta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana