Plasido Domingo neće nastupati u “Metropolitenu”

Agencije
Plasido Domingo neće nastupati u “Metropolitenu”

Jedan od najvećih operskih pjevača današnjice Plasido Domingo neće više nastupati u “Metropolitenu” u Njujorku, poslije optužbi nekoliko žena za navodno seksualno uznemiravanje.

On, kao i “Metropoliten”, saopštili su da Domingo više neće nastupati u toj, jednoj od najvećih operskih kuća u svijetu.

- “Metropoliten” opera potvrđuje da se Plasido Domingo složio da se odmah povuče iz svih budućih predstava u “Metu”. “Met” i gospodin Domingo složili su se da on treba da odstupi - piše u saopštenju opere.

Više od 30 pjevača, igrača, muzičara, učitelja pjevanja i drugih zaposlenih u operskim kućama potvrdili su posljednjih sedmica da su bili svjedoci njegovog neadekvatnog ponašanja prema ženama u posljednje tri decenije.

Domingo je u saopštenju za javnost naveo da, iako oštro odbacuje optužbe, ipak smatra da bi njegovo pojavljivanje u ovoj produkciji “Magbeta” odvratilo pažnju od teškog rada njegovih kolega i na sceni i iza nje, i zahvalio upravi “Meta” što je uslišila njegov zahtjev da se povuče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana