Pivo ide uz Riblju čorbu

Glas Srpske
Pivo ide uz Riblju čorbu

Prvo veče jednog od najvećih pivskih festivala u jugoistočnoj Evropi "Bir festa" na Ušću, koji je počeo u srijedu uveče, obilježio je nastup srpske rok grupe "Riblja čorba", koja je svoje hitove izvela pred oko 80.000 posjetilaca, a pored njih, nastupili su i grupa "Negativ", di-džej Mark Najt i bubnjar Marki Ramones.

Bora Đorđević s kacigom na glavi i njegovi muzičari izašli su na binu u 23 časa uz opšte odobravanje i, uz probleme sa ozvučenjem izveli niz hitova, mahom iz kasnijeg perioda svoje karijere. Ljubitelji rok zvuka uživali su sat i po vremena u nastupu popularne "Čorbe", čiji je frontmen Bora Đorđević i ovaj put obilježio svirku karakterističnim pričama između pjesama.

Đorđević je uz melodiju "El kondor pasa" zbijao šale na račun narko-mafije u Crnoj Gori, a uvod u njegov stari hit "Volim, volim, volim, volim žene" bile su opaske na gej-paradu u Beogradu. Publika je zviždala kada je Đorđević pri tome pominjao riječ tolerancija.

Poslije njih na binu je izašao bivši bubnjar grupe "Ramones", Marki Ramones, da bi muzički program prve večeri festivala bio završen nastupom britanskog di-džeja Marka Najta, koji je najistrajnije ljubitelje piva zabavljao do jutarnjih časova.

Festival je započeo nastupom novosadske grupe "Šinobusi", a poslije njih, nastupili su i Vasil Hadžimanov bend, Elvis Jr. Kurtović i beogradska grupa "Negativ".

Pivopije na "Bir festu" mogu da uživaju u više desetina vrsta piva, među kojima su i ona sa ukusima limuna, jabuke i borovnice, a za određen broj kupljenih boca piva osvajaju poklon.

Proizvođači brze hrane i ove godine su namjestili svoje štandove, a najviše se, kako kažu, prodaju pljeskavice.

Svih večeri festivala, koji traje do 21. avgusta, Bulevar Nikole Tesle zatvoren je za saobraćaj u periodu od 18 do četiri časa. Prema očekivanjima organizatora, ovogodišnji "Bir fest" imaće rekordan broj posjetilaca, a prošle godine bilo ih je više od 900.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana