Piturka izbacio Mutua iz tima

Glas Srpske
Piturka izbacio Mutua iz tima

BUKUREŠT - Rumunski fudbalski internacionalac Adrijan Mutu zbog pijančenja izbačen je iz reprezentacije pa je tako na neslavan način završena karijera koja je trebalo da bude blistava.

Noć uoči prijateljskog meča sa San Marinom, fudbaleri italijanske Ćezene Mutu i saigrač, defanzivac Vest Bromvič Albiona Gabrijel Tamaš proveli su u diskoteci gdje su se do zore opijali. Selektor Viktor Piturka nije imao milosti i oba fudbalera izbacio je iz nacionalnog tima. Doživotno!

Pijem, pušim, drogiram se, čini mi se popravljam se, ovako je izgledala karijera Adrijana Mutua, koji je zbog novog skandala završio priču u reprezentaciji.

Dešavanja pred San Marino su izgleda bila kap koja je prelila čašu, pa je selektor rumunskog nacionalnog tima rekao da su Mutu i Tamaš završili karijeru u reprezentaciji dok je on selektor.

- Mutu i Tamaš su zauvijek izbačeni iz reprezentacije. Šteta, ali pravila su jasna i oni su morali da ih znaju - rekao je Piturka.

Inače, Mutu je 2004. godine suspendovan zbog korišćenja kokaina, dok je prošle godine bio pozitivan na doping testu.

Rumunski fudbaler jeste obećao da će se popraviti, a to obećanje je izgleda i održao. Sad se bar više ne drogira, samo pije. Ipak, i to je dovoljno da se baci sjenka na kontroverznu karijeru ovog igrača.

- Razumijemo Piturkinu odluku - kratko je prokomentarisao Mutu.

"Brilijant", kako Mutua zovu rumunski navijači, tako je u svoju autobiografiju, prepunu raznih ekscesa, natovario još jedan... Mutu je rođen 8. januara 1979. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana