Pink - Suprug najveća inspiracija

Marijana Miljić
Pink - Suprug najveća inspiracija

Američka pop-rok pjevačica Pink sa svojim singlom "Just Give Me a Reason" i posljednjim albumom "P!nk – 'Truth about love" već mjesecima ne silazi sa vrha svjetskih top-lista.

Prije nekoliko mjeseci snimila je provokativni spot za pomenutu pjesmu, u kojem glavnu mušku ulogu ima njen suprug Keri Hart. Par u spotu izmjenjuje nježnosti na krevetu, a Pink je pri tom obučena samo u seksi grudnjak i gaćice. Vruće scene izmjenjuju se s nešto nježnijim kadrovima u kojima je Pink prikazana s kolegom Nejtom Reusom iz grupe "fun", s kojim je otpjevala ovaj duet.

Pjevačici je upravo suprug najveća inspiracija za pisanje pjesama. Nedavno se, međutim, požalila da on ne mari za to, čak ni kada ga vrijeđa u tekstovima.

- To me izluđuje jer tako pokušavam nešto da mu kažem - objasnila je Pink.

Pink je krajem 2012. objavila šesti studijski album "P!nk – 'Truth about love" koji je nastao poslije duge pauze tokom koje je bila posvećena djetetu i porodici. Album je postigao veliki uspjeh.

Na albumu je 13 pjesama, a na jednoj gostuje i Eminem. U pjesmi "True Love" gostuje njena koleginica Lili Alen.

Gotovo sve pjesme su osvojile i publiku i kritičare, a osim "Just Give Me a Reason" izdvojile su se i "Try", te najavni singl "Blow Me (One Last Kiss)".

Ovaj album je njena prva saradnja s producentom Gregom Kurstinom.

Alesija Bet Mur, kako je pravo ime ove pjevačice i dvostruke dobitnice nagrade "Gremi", svjetsku popularnost postigla je 2000. godine, singlom "There You Go" i debitantskim albumom "Can't Take Me Home". Album je postigao dvostruki platinasti tiraž u SAD, prodat je u pet miliona primjeraka širom svijeta.

Drugi studijski album "M!ssundaztood" koji je izdala 2001. godine, njen je najprodavaniji album.

Njen otac je svirao gitaru i pjevao joj pa je Pink odmalena željela da postane rok zvijezda. U srednjoj školi pridružila se svom prvom bendu, "Middleground", koji nije stekao popularnost. Sa 16 godina pridružila se triju "Chice", a ubrzo je počela da pjeva prateće vokale za Dajanu Ros.

Suprug

Pink je svog supruga, koji je profesionalni moto-kros vozač, upoznala 2001. godine. Zaprosila ga je na jednoj trci u Kaliforniji 2005, držeći tablu na kojoj je na jednoj strani pisalo "Hoćeš li me oženiti", a na drugoj "Ozbiljno mislim".

Par se vjenčao 2006. na plaži u Kostariki. Poslije dvije godine braka odlučili su da se rastanu. Ostali su dobri prijatelji, a pomirili su se 2009. godine i ubrzo dobili kćerkicu Vilou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana