Piloti zatvorili deveti Bir fest

Glas Srpske
Piloti zatvorili deveti Bir fest

Deveti Beogradski festival piva završen je juče ujutro, a čast da zatvori Bir fest pripala je Zoranu Kikiju Lesendriću i grupi "Piloti", poslije čijeg nastupa je uslijedio koncert posvećen legendarnoj muzičkoj zvijezdi Majklu Džeksonu.

"Čini mi se da", "Ne veruj u idole", "Sećam se te godine", "Oltar", "To je sudbina" - samo su neke od pjesama sa kojima je popularni bend počeo svoj nastup i zagrijao dlanove nekoliko desetina hiljada posjetilaca.

Uslijedilo je poznati hit "Uvek te đavo lakše nađe nego ja", a zatim su se na bini redale "Neverna si mi", "Leto", "Kako si lepa". Poslije zvijezde večeri uslijedio je imitator Majkla Džeksona, poznatiji kao londonski "Man In The Mirror ", a preostalu publiku su u ranim jutarnjim časovima zabavljali di-džejevi Maus i Lapac.

Posljednji dan festivala otvorile su grupe "Etar", "Emir&Frozen Camels", a zatim su redom nastupali "Svi na pod, "Lollobrigada" i Sanja Ilić i "Balkanika". U nedjelju je održano i tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva. Titula "Lavovski cug" pripala je Nikoli Markoviću, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela Jovana Božić.

I ove godine posjetioci na "Bir festu" birali su najbolje pivo i najljepši štand, a titulu su ponijeli "jelen" pivo, kojem je ovo sedma nagrada, i štand "Staropramena".

U anketi koju su posjetioci mogli da popune tokom festivala na Ušću ili putem sajta, učestvovalo je više od 4.500 ljudi, a "jelen" pivo osvojilo je najviše glasova i za najbolju promociju. Među nešto više od 30 pivskih brendova koji su se predstavili na "Bir festu", publika je izglasala "Staropramen", čiji je štand na Ušću bio osmišljen u duhu "Zlatnog Praga", sa replikama najčuvenijih zgrada glavnog grada Češke.

Tokom devetog festivala muzike i piva, od 17. do 21. avgusta na beogradskom Ušću, nastupili su, između ostalog, škotska grupa "Simple Minds", bivši bubnjar grupe "Ramones" Marki Ramones, "Riblja čorba", "Kerber", "Goblini", Kiki Lesendrić, "Atomsko sklonište", "S.A.R.S." i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana