Petra Eklston: Htjela sam da umrem

Glas Srpske
Petra Eklston: Htjela sam da umrem

Mlađa kćerka vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona Petra otkrila je šokantne detalje iz svoje prošlosti. Bila je došla do tačke kada je željela da umre.

Ona se prisjetila jedne obične subote, kada je kao tinejdžerka cijeli dan provela sa prijateljicama smijući se i razgovarajući o muzici, modi i mladićima, ne sanjajući da će samo nekoliko sati kasnije za nju da počne agonija.

Uveče, istoga dana, tada 14-godišnja djevojka, osjetila je jaku glavobolju praćenu groznicom, zato je počela da doziva roditelje, Bernija Eklstona i majku Slavicu, bivši "Armanijev" model, kao i četiri godine stariju sestru Tamaru.

- Mislili su da paničim bez veze, da je u pitanju prehlada ili grip pa su mi savjetovali da prošetam i razbistrim glavu. Niko u tom trenutku nije mogao da zna da je riječ o meningitisu. Poslušala sam roditelje i otišla u šetnju Južnim Kensingtonom, ali sjećam se samo strašne vrtoglavice i taksija koga zaustavljam. Kad sam se vratila kući, svi su shvatili da zaista nisam dobro - ispričala je novinarima "The Timesa" danas 21-godišnja Petra Eklston, o događajima koji su zauvijek promijenili njen život.

Porodični ljekar tada je postavio dijagnozu: u pitanju je virusni meningitis koji, srećom, nije opasan po život kao bakterijski. Međutim, sa sobom može da nosi gadne posljedice, kao što su migrena, bolest štitne žlijezde, depresija pa i gubitak pamćenja. Iste noći prebačena je u privatnu bolnicu "Marylbone".

- Trpjela sam takve bolove da sam željela da umrem - požalila se bogata nasljednica, koja se oporavljala idućih nekoliko mjeseci.

Petra danas pati od glavobolja koje može otjerati samo uz pomoć jakih lijekova protiv bolova. Njeni roditelji, otkrila je, ne mogu da shvate da joj se tako nešto moglo dogoditi, jer je zdravo živjela.

- Ipak, zahvalna sam na svemu, jer znam da sebi takvu pažnju ne bi mogao svako da priušti - rekla je Petra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana