Penelope Kruz iz Beograda naručila hranu i piće

Glas Srpske
Penelope Kruz iz Beograda naručila hranu i piće

Snimanje prvih scena za film "Venuto al Mondo" ("Dvaput rođen") italijanskog reditelja Serđa Kastelita, u kojem glavnu ulogu tumači španska glumica Penelope Kruz, završeno je juče u Sarajevu na Jevrejskom groblju.

Penelope je na set došla našminkana i sa perikom, tako da je izgledala neprepoznatljivo. Snimanje je počelo juče u ranim jutarnjim časovima, uz izuzetno jake mjere obezbjeđenja i veliki broj policajaca. Setu na Jevrejskom grublju nije se moglo prići ni sa koje strane, a saobraćaj, ali i kretanje pješaka ispred groblja je u često zaustavljano zbog snimanja. Jedna od zanimljivih informacija je da su organizatori filma hranu i piće koje je ekipa konzumirala tokom snimanja naručili iz Beograda, te je ona juče ujutro i dostavljena.

Roman "Venuto al Mondo" italijanske književnice Margaret Macantini, supruge reditelja Kastelita, po kojem se snima film, postao je bestseler u svijetu. Film će se idućih mjesec snimati na brojnim sarajevskim lokacijama, a snimanje će potom biti nastavljeno u Dubrovniku i završeno u Italiji.

Penelope Kruz u filmu igra Italijanku Gemu, sarajevsku udovicu koja stiže u Sarajevo poslije rata kako bi sinu tinejdžeru pokazala gdje se rodio i poginuo njegov otac. Uz Penelope, u glavnoj ulozi pojavljuje se i reditelj filma Serđo Kastelito, te mladi američki glumac Fernando Lara.

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači i mladi bh. glumac Adnan Hasković. Svi glavni glumci tumače uloge u vremenskom rasponu od 20 godina.

Penelope je izjavila da će joj ova uloga biti jedna od značajnijih u karijeri i da generalno ne voli ratne priče, ali da je roman "Venuto al Mondo" emotivno jako dirnuo.

Penelope u Sarajevu boravi sa suprugom Havijerom Bardemom, takođe slavnim glumcem i osmomjesečnim sinom Leonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana