Pejić tražio 15.000 evra za reviju u Srbiji

Blic
Pejić tražio 15.000 evra za reviju u Srbiji

Beograd - Andrej Pejić trebalo je da ponese novu modnu liniju Verice Rakočević.

Međutim, dogovor je propao jer je androgini model za dolazak u Srbiju tražio 15.000 evra, kao i plaćene troškove kako bi s majkom došao iz Australije.

- Sve je bilo dogovoreno, ali je on tražio 15.000 evra, što je zaista mnogo. A trebalo je i da platim avionske karte iz Australije za njega i njegovu majku, kao i smeštaj. To su velike pare za ovo vreme, kada mnogi ljudi nemaju šta da jedu. Toliko ga nigde ne plaćaju - rekla je za „Blic” Verica Rakočević, koja će uskoro obilježiti 30 godina karijere.

Tim povodom je Pejić i trebalo da dođe u Srbiju.

Cijena povratnih karata iz Melburna, gdje maneken živi s majkom Jadrankom i bratom Igorom, iznosi oko 1.300 evra po osobi, dok je za boravak u nekom od beogradskih hotela potrebno izdvojiti bar 300 evra.

Budući da je kreatorka željela da se revija s Pejićem održi u Nišu, u njegov honorar treba uračunati i troškove tog putovanja. Kada se podvuče crta, morala bi da izdvoji oko 20.000 evra.

Inače, Pejić za revije vodećih kreatora dobija honorar između pet i sedam hiljada evra.

Od novčanog iznosa koji je tražio od kreatorke veći je jedino onaj koji Andrej naplaćuje za gostovanje na žurkama kada od organizatora zahtjeva i do 38.000 evra.

Verica Rakočević se i ranije trudila da ostvari saradnju s Pejićem, ali do nje nije došlo zbog njegovih poslovnih obaveza.

Nedavno je izjavljivala da joj je velika želja da se popularni maneken pojavi na obilježavanju njenog jubileja, a o njegovoj ljepoti i posebnosti imala je samo riječi hvale.

- Posle Njujorka, vreme je da dođe i u Beograd - govorila je Verica.

Ipak, zbog finansijskih razloga, dolazak Pejića moraće da sačeka.

Iako će velika modna zvijezda izostati, revija neće biti odložena. Verica Rakočević će 11. maja u Beogradu predstaviti svoju novu kolekciju.

Kreatorka će revijom obilježiti 30 godina rada, a kolekcija će biti posvećena cvijetu ramonda serbika, koji je u okolini Niša otkrio Josif Pančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana