Palata u šoku, prvi odgovor kraljica nije potpisala

Tanjug
Palata u šoku, prvi odgovor kraljica nije potpisala

LONDON - Bakingemska palata i dalje je u šoku poslije "bombastičnog" intervjua princa Harija i njegove supruge Megan Markl koji su iznijeli niz optužbi na račun kraljevske porodice koja cio dan drži krizni sastanak i priprema odgovor, objavio je Dejli mejl.

Kako navodi taj londonski tabloid, upućeni kažu da je intervjuom za meričku TV mrežu CBS princ Hari "digao u vazduh svoju porodicu", a da je kraljica, kako se tvrdi, odbila da potpiše saopštenje koje su pripremili saradnici.

Kraljica Elizabeta, princ Čarsl i princ Vilijam održali su zatvoren sastanak o tome kako Bakingemska palata treba da reaguje na niz optužbi koje je na njihov račun iznijela Harijeva supruga Megan Markl u intervjuu Opri Vinfri, uključujući i onu za rasizam.

Dok raste pritisak da Bakingemska palata reaguje tim povodom, insajderi u palati opisuju raspoloženje kao "snažan lični šok i tugu".

Bakingemska palata koja nije bila informisana o odluci Hari i Megan da daju intervju prije nego što je on najavljen prošlog mjeseca, pripremala se za najgore. Ali saradnici nisu mogli da predvide koliko će "brutalan" biti intervju koji je samo u SAD gledalo 17 miliona gledalaca.

Zbog razlike u vremenu, svi su ostali budni čekajući intervju na američkoj televiziji. Zatim su saradnici morali da pripreme brifing za članove kraljevske porodice i složili se da će svaki odgovor morati da bude koordinisan sa kraljicom i prinčevima Čarlsom i Vilijamom.

Ujutru je već sazvan krizni sastanak s visokim zvaničnicima i predstavnicima porodice bilo lično, putem telefona ili video-poziva.

Kako se saznaje, saopštenje koje je pripremila Bakingemska palata naglašava ljubav kraljevske porodice prema Hariju i Megan, u nastojanju da izbjegne produbljavanje tenzija.

Kraljica međutim, ne žuri da ga potpiše kako bi dobro promislila, piše Tajms.

 

Princ Čarls bez komentara na tvrdnje princa Harija i Megan

Britanski prestolonasljednik princ Čarls odbio je da komentariše danas pitanja novinara u vezi s intervjuem svog sina princa Harija i njegove supruge Megan emitovanog sinoć na američkoj televiziji CBS, javlja Rojters.

Agencija navodi da princ Čarls nije želio da komentariše izjavu Megan Markl tokom razgovora u emisiji Opre Vinfri u kojoj je rekla da je jedan član kraljevske porodice dao rasistički komentar i da je ona bila dovedena do tačke da razmišlja o samoubistvu.

Princ Čarls se nakon pitanja novinara zaustavio i podigao pogled, ali se onda okrenuo i otišao bez reči, prenosi Rojters.

 

Više od 11,4 miliona Britanaca gledalo intervju Hari i Megan

Intervju princa Harija i Megan Markl na ITV u Velikoj Britaniji gledalo je u prosjeku 11,4 miliona gledalaca, a na vrhuncu intervjua ta gledanost iznosila je 12,4 miliona gledalaca.

Kako prenosi Dejli mejl, to znači, da je intervju gledalo 54,4 odsto svih televizijskih gledalaca u Velikoj Britaniji.

Dodaje se da to i nije neka gledanost, budući da je njihova svadba privukla 27,7 miliona gledalaca, obraćanje premijera Borisa Džonsona naciji 4. januara 15,6 miliona, a intervju koji je pokojna princeza Dajana dala BBC-u 1995. godine skoro 23 miliona gledalaca.

Podaci pokazuju da je intervju prinčevskog para privukao mlađu publiku, odnosno 72 odsto gledalaca bilo je starosti između 25 i 34 godine.

U SAD, intervju je emitovan u nedelju i privukao je 17,1 miliona gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana