Ovogodišnja dodjela „Oskara“ bez crvenog tepiha – organizatori se odlučili na drugu boju

GS
Ovogodišnja dodjela „Oskara“ bez crvenog tepiha – organizatori se odlučili na drugu boju

LOS ANĐELES - Organizatori dodjele „Oskara“ odlučili su ove godine crveni tepih zamijeniti tepihom boje šampanjca.

Kako prenose strani mediji, u srijedu su ispred „Dolbi teatra“ u Holivudu radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodjele „Oskara“ razmotali tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodjele Cimi Kimel razgovarao s novinarima.

-Mislim da odluka da umjesto crvenog tepiha stavimo tepih od šampanjca pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi - našalio se Kimel.

Odluku o promjeni boje donijeli su kreativni konsultanti Lisa Lov, dugogodišnja saradnica „Voga,“ i Raul Avilja, kreativni direktor glamurozne „Met Gale“ u Njujorku.

Ove će godine tepih biti djelimično prekriven kako bi zaštitio zvijezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Crveni tepih „Oskara“ datira iz 1961. godine, kada je održana 33. dodjela „Oskara“ u „Santa Monika Sivik Auditorijumu“. Šira javnost neće vidjeti crveni tepih u punom sjaju na televiziji sve do 1966. godine, kada je dodjela „Oskara“ prvi put emitovana u boji.

Ovogodišnja dodjela „Oskara“ počinje u ponedjeljak u dva sata prema evropskom vremenu (odnosno u 20 sati prema lokalnom vremenu u Los Anđelesu).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana