Ovo je najbogatija žena na svijetu

GS
Ovo je najbogatija žena na svijetu

Fransoz Betankur-Mejers (70) je nasljednica francuskog kozmetičkog giganta L’Oreal i zvanično najbogatija žena na svijetu, prema Blumbergovom indeksu milijardera. Njeno bogatstvo je procjenjeno na 89 milijardi dolara i 15. je najbogatija osoba na planeti.

Priča o nasljeđu Fransoz Betankur-Mejers prikazana je u dokumentarnoj seriji "The Billionaire, The Butler and the Boyfriend" na Netfliksu. Kako je postala tako bogata, posebno nakon bitke za nasljeđe i lošeg odnosa sa majkom, Lilijan Betankur, što je i prikazano u dokumentarcu?

Ko je Fransoz Betankur-Mejers?

Fransoz Betankur-Mejers je francuska biznismenka, filantrop, spisateljica i nasljednica. Rođena je 10. jula 1953. u gradu Neji na Seni u Francuskoj kao jedino dijete Lilijan (društvene žene, nasljednice i ključnog akcionara L'Oreala) i političara Andrea Betankura.

Lilijanin otac, Ežen Šueler, osnovao je sada već svjetski priznatu kozmetičku kompaniju L'Oreal 1909. godine, nekoliko godina nakon što je studirao hemiju i iskoristio svoje vještine da razvije formulu za farbanje kose koja se brzo pokazala popularnom.

Pored porodičnog poslovanja i bogatstva, Betankur-Mejers je takođe spisateljica i napisala je knjigu o grčkim bogovima i drugu o Bibliji. Kada je francuska katedrala Notr Dam pretrpjela požar 2019. godine, ona je (preko L'Oreala i fondacije Bettencourt Schueller) obećala 200 miliona evra, piše Cosmopolitan.com.

Fransoz Betankur je odrastala u luksuzu u otmenom predgrađu Pariza kao stroga katolikinja.

Betankur-Mejers je generalno pomalo povučena u odnosu sa medijima, rijetko se bavi štampom uprkos statusu slavne ličnosti svoje porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana