Ovi poznati holivudskih glumaci nikad nisu dobili Oskara

B92
Foto: Printscreen

Svijet s nestrpljenjem očekuje vrhunac sezone filmskih nagrada - dodjelu Oskara. Kao i svake godine, priča se i o glumcima koji su glumili u najvećim filmovima današnjice, a nikad nisu osvojili prestižnu zlatnu statuetu, iako su više puta bili nominovani.

Ovih talentovani glumici i glumaci Akademija nikad nije odala počast kakvu zaslužuju. Ko se sve od poznatih glumačkih legendi nalazi na listi zakinutih Oskarom, možete pročitati u nastavku.

Glen Klouz

Kouz s pokojnim Piterom O'Tulom drži rekord za najveći broj nominacija bez osvajanja nagrade. Činjenica da 66-godišnja glumica nije osvojila filmsku nagradu neshvatljiva je ako se uzme u obzir da je za Oskar bila nominirana šest puta, a tri puta čak uzastopce.

U 29 godina karijere u kategoriji najbolje glumice osvojila je nominacije za uloge u filmovima Fatalna privlačnost, Opasne veze i Albert Nobs, a od 1983. do 1985. takmičila se u kategoriji najbolje sporedne glumice za uloge u filmovima Svet prema Garpu, Velika jeza i Prirodno nadaren.

Iz nekoga razloga karijera Ejmi Adams postala je sinonim za ideju o osvajanju Oskara. Nakon što se probila filmom Junebug 2005. (što joj je donelo prvu od šest neuspešnih glumačkih nominacija), nastavila je sa sjajnim izvedbama u filmovima kao što su Dubt, Fajter i  Master, ali nikada nije osvojila Oskara.

Njena poslednja nominacija bila je 2019. za biografski film Adama Mekeja o Diku Čejniju, Vice. Međutim, u dobi od 47 godina još uvek ima dovoljno vremena da se konačno dočepa zlatne statuete (ili nekoliko njih).

Tom Kruz

60-godišnji Tom Kruz bio je jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu tokom dve decenije karijere. Uprkos tome nominovan je samo tri puta za Oskara, u kategoriji najboljeg glumca za uloge u filmovima Rođen 4. jula i Džeri Maguir te u kategoriji najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu Magnolija. Oskar nikad nije dospeo u njegove ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana