Ove tri glumice vodiće ovogodišnje Oskare

GS
Foto: Agencije

Ovogodišnju 94. svečanost dodjele prestižnih filmskih nagrada Oskar vodiće tri glumice - Regina Hall, Ami Šumer i Vanda Sikes, pišu Variete

Prošlo je 35 godina otkako su čak tri osobe bile domaćini najvećega holivudskog spektakla, ali nikad se dosad u jednoj večeri na pozornici u ulozi domaćina i voditelja šoua pri dodjeli prestižnih nagrada nije našlo toliko žena. Holivud Reporter je prošlu sedmicu objavio da će svečanost dodjele Oskara, koju producira Vill Paker, a režira Glen Ves, voditi tri osobe.

Pisalo se da Paker i tim koji stoji iza ceremonije dodjele Oskara traže tri voditelja koji bi vodili emisiju, a ne jednu osobu, te da će angažovati talentovane glumce ili glumice koji će biti zanimljivi raznolikoj publici. U ponedjeljak je časopis potvrdio da će svaka od triju glumica voditi jedan sat ceremonije, a Šumer će biti glavna koordinatorica.

Predstavnici Akademije filmske umjetnosti i znanosti te Šumer, Hall i Sikes nisu odmah odgovorili na zahtjev Vanity Faira za komentar. Ali neizvjesnost će trajati još samo nekoliko sati jer bi imena triju glumica i službeno trebala biti objavljena u emisiji Gud Morning Amerika, prenosi Indeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana