Ove slavne ljepotice nisu željele da smršaju

tportal.hr
Ove slavne ljepotice nisu željele da smršaju

Već smo navikli da se na naslovnicama časopisa nalaze samo savršene ljepotice, ali mnoge zvijezde odbijaju da budu dio takve industrije i svojim glasom bore se protiv nerealnih zahtjeva u svijetu glamura i ljepote, koji omalovažavaju žensko tijelo.

Ovo su slavne dame koje nisu željele da promjene svoje tijelo zbog drugih...

Dženi Rank

Dženi Rank spada u kategoriju modela za punije žene, ali postala je prava zvijezda nakon što ju je lanac ulične mode H&M uposlio za modnu kampanju. Lijepa Dženi pokazala je zanosne obline u kupaćim kostimima, a u jednom je intervjuu je rekla kako se ranije često pitala zašto treba da bude nezadovoljna svojim izgledom kada se tako ne osjeća. Jednostavno je smatrala da izgleda kako treba i postala je zbunjena kada su počeli da joj govore da nije tako.

Dženifer Lorens

Zvezda filmova 'Igre gladi', lijepa Dženifer Lorens, jasno i glasno je rekla da ne želi da čuje za riječ dijeta.

"Ako iko i prošapuće reč 'dijeta', može da se je…', slikovita je bila Dženifer u intervjuu za britansko izdanje časopisa "Harpers bazar". Dodala je da moramo da se pomirimo sa svojim izgledom i da se osjećamo dobro u svojoj koži: "Šta možete da učinite? Da se izgladnjujete svaki dan da bi drugi bili srećni? To je jednostavno glupo."

Kejt Vinslet

I glumica Kejt Vinslet izuzetno je ponosna na svoje tijelo, a burno je reagovala kada je osvanula na naslovnici magazina "GQ" sasvim drugačija nego što je inače. Razljutilo ju je to što su njnu fotografiju u Fotošopu toliko preradili da su joj noge bile za trećinu tanje. Rekla je da 'nikada nije, neće, niti želi tako da izgleda'.

Sofija Vergara

Kolumbijska glumica Sofija Vergara tvrdi da niko ne može da je natera na dijetu da bi udovoljila holivudskim standardima. Za vrijeme gostovanja u šou 'The Talk', Sofija je otkrila kako su joj producenti na početku karijere tražili da smrša, ali je odlučila da zadrži svoje obline: "Rekla sam da druge glumice možda izgledaju bolje na crvenom tepihu, ali ja izgledam bolje gola!"

Tajra Benks

Slavna manekenka Tajra Benks se trudi da preokrene modnu industriju, u kojoj je veličina nula (evropski 34) imperativ, a u svom šou 'Amerikas nekst top model' djevojkama često govori da ne pristaju na dijete i izgladnjivanje. Ni sama ne želi da drži dijete.

Kejt Apton

Supermodel Kejt Apton želi da bude pozitivan primjer mladim djevojkama, pa zato odbija dijete i kaže kako obožava svoje obline: "Modna industrija me je prihvatila takvu kakva jesam i drago mi je da mogu da imam takav uticaj."

Blejk Lajvli

Ljepotica Blejk Lajvli je za francuski "Vog" izjavila kako ne praktikuje nikakvu dijetu i ne želi da ima ličnog trenera, a svi znamo da se to podrazumeva u svijetu glamura i lepote. Dodala je kako se mnogo kreće i aktivna je, te zbog toga uživa u slatkišima i šolji tople čokolade kada to poželi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana