Otkrivene tajne operacije Merilin Monro

index.hr
Otkrivene tajne operacije Merilin Monro

Ljekarska dokumentacija Merilin Monro iz koje je očigledno da je holivudska diva u mladosti imala nekoliko estetskih operacija, prodata je za 25.600 dolara na aukciji organizovanoj proteklog vikenda u Kaliforniji.

Na aukciji, koju je na Beverli Hilsu organizovala kuća Džulijens, ponuđeni su lični predmeti više holivudskih zvijezda i svijetski poznatih osoba, među kojima su Elizabet Tejlor, Džuli Endruz, Greta Garbo i Lejdi Dajana.

Medicinski kartoni Marilin Monro probudili su znatiželju jer su sadržali nekoliko rentgenskih snimaka glave slavne glumice i ljekarske izvještaje o operacijama kojima je bila podvrgnuta.

Tako se saznalo da je zvijezda filmova "Neki to vole vruće" i "Sedam godina vjernosti" još 1950. godine, u 24. godini, operisala bradu i nos. Iz kartona je vidljivo i da je 1957. što je pet godina prije smrti, imala vanmateričnu trudnoću.

Vrijednost tih kartona prodatih za 25.600 dolara premašili su neki predmeti koji su pripadali glumici, kao na primjer nagrada Redbook koju je primila 1952. godine (62.500 dolara) i niz fotografija (autoskih) snimljenih u vreme korejskog rata (50.000 dolara).

Na aukciji je uz to prodata putna torba Grete Garbo (12.500 dolara), vjenčanica koju je Džuli Endruz nosila u filmu "Moje pjesme, moji snovi" (22.500 dolara) i ogrtač od jelenske kože Elizabet Tejlor (25.000 dolara).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana