Osnovana druga Crvena jabuka: Sviraće samo pjesme snimljene do 1991.

GS
Osnovana druga Crvena jabuka: Sviraće samo pjesme snimljene do 1991.

Vijest da je bivši bubnjar Crvene jabuke Darko Jelčić Cunja osnovao novi bend, nazvan Cunja Crvena jabuka, iznenadila je brojne fanove tog benda. Ponovno se priča o raskolu unutar benda, ali činjenica je da je do raskola došlo još 2017. godine, kad je Jelčić napustio bend i javno progovorio o tome.

Za Index.hr sada je otkrio detalje o svom novom bendu i progovorio o razlozima zbog kojih se odlučio na ovaj projekat.

„Nakon što sam defacto oteran iz svog benda Crvena jabuka, javile su mi se hiljade ljudi. Izražavali su svoje zgražavanje i nevericu nad tim događajem. Zajednički imenitelj svih tih poruka je bio to da Crvena jabuka ne pripada samo Žeri, nego i meni. Bilo je tu negativnih kritika na Žerino pjevanje, na njegovo koncertno i javno ponašanje. Potom je ta energija podrške rasla u meni, a i u mom bendu te dovela do toga da smo pre par meseci krenuli sa uvežbavanjem materijala”, priča Cunja za Index.

Imaju, kaže, damo jedan cilj.

“Mi kao bend Cunja Crvena jabuka imamo samo jedan cilj koji želimo postići na našim budućim koncertnim nastupima, a to je da se pesme Crvene jabuke u budućnosti dostojnije i lepše predstavljaju publici u scensko-dramaturškom, aranžmanskom i pevačkom smislu. Ja to smatram dugom prema publici Crvene jabuke, a pogotovo prema dvojici genija koji su izmislili Crvenu jabuku – Zlatku Arslanagiću i pokojnom Draženu Ričlu. Sa svojim bendom sam tome posvećen do kraja”, objašnjava.

S novim bendom sviraće pesme Crvene jabuka sa albuma koji su snimljeni do kraja 1991. godine.

“To i jesu pesme koje su obeležile Crvenu jabuku kao jedan od najuspešnijih bendova”, smatra, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana