Osam pravila za fudbalere Real Madrida

Glas Srpske
Osam pravila za fudbalere Real Madrida

Predsjednik Fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Perez izdao je dokument koji sadrži osam osnovnih tačaka kojih se mora da pridržava svaki profesionalni fudbaler u Realovom pogonu, prenose španski mediji.

"Realovi fudbaleri moraju na vrijeme da dolaze na stadion u izvršavanju svojih obveza, moraju da budu bliski sa navijačima, moraju da poštuju sve sekcije kluba, da promovišu kulturu napornog rada i truda, da izbjegavaju situacije koje donose rizik povređivanja, da izbace iz svog programa noćne izlaske, da drže do klupskog dresa i da sarađuju sa klupskim strukturama i medijima".

To je, otprilike, sažetak klupskog bontona kojeg je za svoje igrače pripremio predsjednik Florentino Perez kome su mnogi, u njegovom prvom mandatu, zamjerali da je previše blizak sa nekim igračima, očito, ovog puta ne želi da ponovi istu grešku.

Ipak, ostaje da se vidi koliko će se ovih pravila pridržavati fudbaleri koji su ovog ljeta stigli na "Santjago Bernabe". Poznata je činjenica da najskuplji igrač na planeti svih vremena, Kristijano Ronaldo, sklon razuzdanim noćnim izlascima, koji obično traju do zore i da ga njegov bivši trener iz Mančester junajteda Aleks Ferguson, koji je poznat po strogoći, nije uspijevao da obuzda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana