Osam najvećih plejboja-milijardera

Agencije
Osam najvećih plejboja-milijardera

Oni su bogati, moćni, zavodljivi, uglađeni, obrazovani... Najveći plejboji milijarderi na svijetu, a svaki muškarac mašta da se zamijeni s njima makar na jedan dan. Novac su uglavnom naslijedili od bogatih porodica.

1) Princ Azim (od Bruneja)

Njegovo kraljevsko visočanstvo princ od Bruneja Hadži Abdul Azim poznat je kao ljubitelj ekstravagantnih žurki sa podužim spiskovima slavnih zvanica na trendi destinacijama.

Za svoj 25. rođendan poželio je da mu pjeva Majkl Džekson i nije pitao šta košta da sebi ispunio želju. Među zvanicama su te večeri sjedile Maraja Keri, Dženet Džekson i Sofija Loren. Kada ne uživa u ludom provodu posvećen je humanitarnom radu sa hendikepiranim osobama.

2) Paris Lacis

Naslijednik multimilijarderske grčke porodice koja se bavi brodogradnjom pročuo se kada je bio u vezi sa svojom imenakinjom Paris Hilton. Par je na kratko bio vjeren tokom 2005. godine, ali su ubrzo raskinuli.  

Paris se zatim zabavljao sa Niki Rid, glumicom i manekenkom, ali su se razišli 2010. godine. Živi na relaciji Atina - Los Anđeles i posvetio se porodičnom biznisu.  

3) Metju Melon

Metju potiče iz čuvene bankarske porodice Melon iz Pitsburga, u američkoj državi Pensilvanija. Iako je naslijednik bogatstva i razgranatog biznisa koji ne obuhvata samo “Melon banku”, njegova bivša supruga Tamara Melon, kojoj je pomogao da osnuje robnu marku “Džimi Ču”, tvrdi da on posjeduje kranje ograničene intelektualne sposobnosti.  

- Metju ne umije da čita ni stripove, a kamoli neki pravni dokument - izjavila je tokom brakorazodne parnice.  

Ipak, njegova druga supruga Nikol ne misli tako, a par živi u Njujorku sa sinom i kćerkom.  

4) Vikram Čatval

Američki hotelijer čiji se imetak procijenjuje na nekoliko milijardi dolara, rođen je u Adis Abebi, u Etiopiji, u porodici indijskih Sika. Njegova porodica se prvo doselila u Kanadu, a zatim u Ameriku. Tu je posao u ugostiteljstvu prvo započeo Vikramov otac, a on je već sa 28. godina bio vlasnik sopstvenog lanca od šest luksuznih hotela “Vikarm Chatwal ” u tri američka grada.

Još se prepričava njegovo vjenčanje iz 2005. godine sa indijskom manekenkom Prijom Sašdev. Trajalo je deset dana na raznim destinacijama, a među zvanicama su bili Naomi Kembel, Pi Didi, Bil Klinton i drugi.

5) Albert fon Turn und Taksis

Njemački arostokrata i 12. princ Turna und Taksis mnogo puta se našao na listi najmlađih svjetskih milijardera od kako je naslijedio očevo bogatsvo 1990. godine.  

Iako je studirao ekonomiju i teologiju, njegova velika strast su auto trke, te se jedno vrijeme uspješno i takmičio u njemačkom GT šampionatu. Vlasnik je jednog od najvećih šumskih posjeda u Evropi, nekoliko pivara, zamkova i bogate kolekcije umetničkih djela.

 6) Stavros Niarkos III

Još jedan bogati grčki naslijednik, Stavros potiče iz čuvene porodice poznate po brodogradnji. Rođen je u Njujorku, ali je odrastao u Parizu. Studirao je, između ostalog, i na havajskom ostrvu Maui, ali je diplomirao na Fakultetu za film u Kaliforniji.  

U krvi mu je zabavljanje sa djevojkama koje vole da prave skandale. Među njegovim trofejima su Paris Hilton, Meri Kejt Olsen i Lindzi Lohan.

 7) Lapo Elkan

Njujorški preduzetnik italijanskog porekla. Svojevremeno je bio brend menadžer “Fijat automobila”, a sada je predsjednik nekoliko holding kompanija.

Elkan je 2001. godine radio je kao lični asistent Henrija Kisindžera, a zatim je prešao u marketing tim “Ferarija” i “Maseratija”, da bi karijeru u automobilskoj industriji završio u “Fijatu”. nekoliko puta se našao na listama najbolje odjevenih muškaraca po izboru magazina “Vanity Fair” i drugih modnih časopisa. Vodio je život klasičnog plejboja, uz mnogo ljepotica i ludih žurki, ali se posljednjih godina povukao iz javnosti i posvetio biznisu.

8) Šon Parker

Parker je jedan od suosnivača onlajn servisa “Napster”, “Playo”, “Causes”, “Airtime”, ali i prvi predsjednik “Fejsbuka”. U martu ove godine njegovo bogatstvo procijenjeno je na 2,1 milijardu dolara.

 

U filmu “Društvena mreža” iz 2010. godine glumio ga je Džastin Timberlejk. Veren je Aleksandrom Lenas, pjevačicom i tekstopiscem. Živi na Menhetnu u kući vrijednoj 20 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana