Organizatori "Zlatne maline" zbog bolesti poništili nagradu za najgori film Brus Vilisa

GS
Foto: Tanjug

Organizatori dodjele "Zlatne maline" koja odaje počast najgorem filmskom ostvarenju godine poništila je nagradu Brus Vilisu nakon što je glumčeva porodica otkrila da se bori s afazijom, zdravstvenim stanjem koje utiče na njegove kognitivne sposobnosti.

"Nakon dugog razmišljanja i razmatranja, Zlatna malina je donijela odluku da ukine nagradu dodijeljenu Brus Vilisu zbog njegove nedavno objavljene dijagnoze", navodi se u saopštenju.
"Ako je nečije zdravstveno stanje faktor u donošenju odluka, priznajemo da nije prikladno dati mu nagradu", dodali su.

U srijedu je Vilisova porodica, uključujući njegovu bivšu suprugu Demi More, u zajedničkoj izjavi saopštila da će glumac uzeti pauzu od glume zbog svog zdravstvenog stanja.

"Ovo je zaista izazovno vrijeme za našu porodicu i tako cijenimo vašu stalnu ljubav, saosjećanje i podršku", navodi se dijelom u saopštenju.

Prema klinici Majo, afazija je "stanje koje vam oduzima sposobnost komunikacije" i može biti uzrokovano moždanim udarom, povrjedom glave, tumorom na mozgu ili bolešću.
Organizatori Zlatne maline su ove godine "nominovalu" Vilisa za osam njegovih ovogodišnjih filmova u kategoriji nazvanoj po njemu, "Najgora izvedba Brus Vilisa u filmu iz 2021.".

Na kraju je odlučeno da je njegova uloga u filmu "Cosmic Sin" pobjednička.

"Kategorija nikada nije trebala biti stalni dio Zlatne maline. Tako da se neće ponoviti", dodaje se u saopštenju.

Takođe, poručili su kako im je zaista žao zbog dijagnoze Brus Vilisa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana