Opra Vinfri najuticajnija slavna ličnost

Agencije
Opra Vinfri najuticajnija slavna ličnost

Njujork - Voditeljka Opra Vinfri već drugu godinu zaredom proglašena je za najuticajniju slavnu ličnost, prenose agencije.

Opra takođe spada među najbogatije ljude na svijetu. 

Iako je završila snimanje svog popularnog šoua poslije punih 25 godina, u televizijskom svijetu ostala je zahvaljujući sopstvenoj mreži “Opra Vinfri netvork”.

Među najuticajnijim slavim ličnostima po časopisu “Forbs” su Stiven Spilberg, Martin Skorseze, Klint Istvud, Bono Voks, Džordž Lukas...

Opra je rođena 29. januara 1954. godine u Misisipiju.

Ime je dobila po biblijskom karakteru u “Knjizi o Ruti”, međutim, pošto porodica i prijatelji nisu znali kako se ono pravilno izgovara, uvijek su je zvali Opra.

S obzirom na to da joj je majka bila tinejyerka kad je rodila, ona se vrlo brzo preselila na sjever države, a Opru je ostavila sa svojom majkom Heti Me Li, kraj koje je djevojčica rasla u velikom siromaštvu.

O kakvoj oskudici je riječ, potvrđuje i podatak da je Vinfrijeva umjesto haljina nosila džakove za krompir, što je kod nje stvorilo velike komplekse.

Djeca su joj se podsmijavala i izvrgavala je ruglu i slavna voditeljka je još tada odlučila da će se obogatiti i postati veoma uspješna.

Ipak, uz baku je mnogo toga i naučila.

Sa tri godine već je znala da čita, a u lokalnoj crkvi zvali su je propovjednik jer je odlično recitovala stihove iz Biblije.

U gimnaziji je bila počasni učenik i osvojila prvu nagradu u besjedništvu, što joj je obezbijedilo stipendiju na Tenesi državnom univerzitetu, gdje je studirala komunikacije.

Još kao sedamnaestogodišnja tinejyerka radila je u lokalnoj prodavnici. Bila je proglašena za “mis crna Tenesi”.

Time je privukla pažnju lokalne crnačke radio-stanice BBOL gdje je ubrzo počela da radi kao honorarni saradnik i tu je ostala da radi tokom koleya.

Već tada se zarazila novinarstvom i donijela odluku da će cijeli život raditi u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana