Opra Vinfri dobila počasnog Oskara

Glas Srpske
Opra Vinfri dobila počasnog Oskara

Poznatoj voditeljki Opri Vinfri, glumcu Džejmsu Erlu Džounsu i šminkeru Diku Smitu uručen je počasni Oskar na ceremoniji u Los Anđelesu.

Američka filmska akademija dodjeljuje posebna priznanja ljudima koji su imali značajan uticaj na filmsku industriju.

Ove godine, počasni Oskar uručen je Vinfri, Džounsu i Smitu, na svečanosti koja se održala u subotu, a kojoj su, između ostalih, prisustvovali glumci Džon Travolta, Glen Klouz i Alek Boldvin.

Opri Vinfri uručen je počasni Oskar za humanitarni rad, a poznata voditeljka je tom prilikom izjavila da je to "nevjerovatan momenat za crnkinju koja je odrasla u siromašnoj porodici u Misisipiju i uzdigla se do položaja filmske zvijezde u Holivudu".

Slavnoj voditeljki i glumici, koja je 1985. godine nominovana za Oskara za sporednu ulogu u Spilbergovom filmu "Boja purpura", humanitarnu nagradu "Džin Heršolt" uručila je mlada žena čije školovanje je pomogla "Vinfri fondacija".

Glumcu Džejmsu Erlu Džounsu dodijeljen je počasni Oskar za glumački opus, ostvaren u više od 50 filmova. Šminkeru Diku Smitu uručen je počasni Oskar za njegov dugogodišnji rad "iza scene, u velikom broju ostvarenja - počev od filma "Egzorcist" pa do kultnog "Kuma". Ovaj popularno nazvan "kum mejk-apa" u dirljivom obraćanju je rekao da je volio svaki minut svog posla i da je ovo priznanje kruna svega toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana