Opra najmoćnija slavna ličnost

Agencije
Opra najmoćnija slavna ličnost

Opru Vinfri magazin "Forbs" proglasio je najmoćnijom slavnom ličnošću. Na listi deset najmoćnijih slavnih ove godine našlo se šest žena i četiri muškarca, a ovo je peti put da bivša TV voditeljka, producent i filantrop predvodi listu.

Pjevačica Ledi Gaga je na drugom mjestu, zatim slijede režiser-producent Stiven Spilberg i pjevačice Bijonse i Madona.

- Niko drugi nema tu vrstu konzistentnosti i moći. Samo tri osobe se na našim listama pojavljuju od 1999. To su Opra, Hauard Stern i Stiven Spilberg - rekla je Doroti Pomeranc iz "Forbsa".

Pjevačica i glumica Dženifer Lopez, koja je prošle godine bila na prvom mjestu, sada je pala na 12. Sa zaradom od 77 miliona dolara od juna 2012. do juna 2013. Vinfri možda nije zaradila najviše (ta čast pripala je Madoni koja je zaradila 125 miliona), ali je njen položaj u Holivudu i medijima izbacio na prvo mjesto.

- Ona i dalje ima ogromnu količinu moći, a to je ono što mi posmatramo. Samo je snagom volje, vezama i sposobnošću jednu kablovsku TV stanicu pretvorila u imperiju - navode u magazinu.

I pored operacije kuka zbog koje je morala da skrati turneju, Ledi Gaga je zaradila 80 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci zbog čega je, zajedno sa armijom obožavalaca i moćnim prisustvom u društvenim medijima i mrežama, na drugom mjestu liste.

Spilberg, sa zaradom od 100 miliona, najbolje je kotirani muškarac na listi, prije Bon Džovija na sedmom i Džastina Bibera, najmlađeg člana liste, koji je stigao na deveto mjesto.

 

"Forbs" u sastavljanju liste uzima u obzir zaradu, ali i prisustvo u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana