Opomena za Kim, Stalonea i Kevina, zbog „rasipanja“ vode u Los Anđelesu

GS
Foto: Agencije

Kim i Kortni Kardašijan, Silvester Stalone i Kevin Hart, stanovnici Los Anđelesa, opomenuti su jer troše previše vode.

Poznate ličnosti Holivuda upozorene su da je njihova potrošnja vode za 150 odsto veća od dozvoljene i predviđene količine na mjesečnom nivou. Inače, pomenute zvijezde stanuju u ekskluzivnoj oblasti Los Anđelesa.

Upozorenje je izdato u skladu sa propisima o vanrednom stanju usljed suše u Americi. Tokom juna i jula mjeseca 2022. godine Agencija je propisala još restriktivnije mjere kada je štednja vode u pitanju.

Oko 2.000 stanovnika dva luksuzna kvarta sjeverno od Los Anđelesa, poznatih po bujnim zelenim travnjacima i ogromnim bazenima, nastavljaju da krše propisana ograničenja, koristeći ogromne količine vode za zalivanje svojih travnjaka.

Prekršioci su u početku plaćali kazne od nekoliko stotina dolara, ali su prekršaje ponavljali. Zbog toga je Uprava za vodu Los Anđelesa instalirala uređaje koji kontrolišu potrošnju vode i protok na ventilima.

Poznati holivudski glumac Silvester Stalone na svom imanju ima oko 500 stabala.

Los Anđeles je grad poznat po svojim njegovanim redovima palmi, bujnim zelenim travnjacima koji se održavaju automatskim prskalicama za vodu, prenosi RTS.

Zbog suše koja je sve učestalija, a izazvana klimatskim promjenama, stanovnici ovog grada svoje „žedne" travnjake mijenjaju biljkama koje su karakteristične za pustinjsku oblast.

„Ljudi vas slušaju, gledaju, cijene ono što radite. Važno je da budete primjer koji bi svi mogli da slijede", istakao je portparol Las Virdžina, Majk Meknut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana