Oduzmite Anđelini zvanje ambasadora dobre volje

Glas Srpske
Oduzmite Anđelini zvanje ambasadora dobre volje

Udruženje "Žene - žrtve rata" zahtijeva da se Anđelini Džoli oduzme zvanje ambasadora dobre volje Agencije za izbjeglice UN.

Predstavnice udruženja poslale su otvoreno pismo na adresu UNHCR-a, u kojem ponovo osuđuju scenario filma. U oktobru je nezvanično objavljeno da je glavna junakinja filma silovana Bosanka koja se zaljubljuje u svog mučitelja Srbina. Anđelini je zatim zabranjeno da scene snima u Sarajevu, ali nakon što je dostavila scenario na uvid Ministarstvu kulture BiH, odobreno joj je da snima. Oskarovka, ipak, nije došla sa ekipom u Sarajevo, već su tamo snimljene samo scene pejzaža.

- Njen neobaviješteni stav o žrtvama dovoljno govori o scenariju i daje nam pravo da nastavimo da ga dovodimo u pitanje. Više puta smo insistirale da se sretnemo sa Džolijevom, kako bismo cijelu stvar razjasnile pred javnošću. Naš glas mora da se čuje i trebalo bi da dobijemo više poštovanja - navodi se u pismu.

- Anđelina je napravila veliku grešku. Smatramo da nije postupila kao ambasador UNHCR, i da više nije dostojna tog zvanja - zaključuje se u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana