Od Bobe i Brene do Ramba i Georgieva: Posjeduju jahte vrijedne i do 450 miliona evra

G.S.
Foto: Telegraf

Srpske javne ličnosti vlasnici su jahti i brodova vrijednih od 10.000 do čak 450 miliona evra.


Kako krenu odomori, tako naše zvijezde hrle ka primirju ne bi li uživali u svojim oazama na vodi koje vrijede bogatstvo.

Naravno, prvi na spisku su Lepa Brena i Boba Živojinović koji imaju 2 jahte, a vrijednost većeg plovila je čak 6.000.000 evra, a duga je 30 metara.

Ovog ljeta oni su rešili da zarade od veće jahte, pa su krenuli u izdavanje iste.

Naime, njih dvoje su ove godine vrijeme provodili na manjoj jahti uglavnom uživajući na hrvatskom primorju, dok se do Crne Gore, ove godine gotovo da nisu ni spuštali.

Ona se našla na jednom sajtu za izdavanje luksuznih jahti, pa cijeni od 65.000 evra za nekoliko mjeseci u sezoni.

Kako se navodi za sajtu, jahtu možete iznajmiti i van sezone, odnosno od oktobra do aprila, po malo manjoj cijeni, za nekih 60.000 evra.

Poznati par ljeto provodi na manjoj jahti gdje se provode sa porodicom i prijateljima, a tu je nova djevojka Viktora Živojinovića, prenosi Telegraf.

 

Što se ostalih vlasinka jahti tiče, Saša Popović je imao jahtu, ali je prodao.

Nosila je ime po njegovoj supruzi Suzani. Istu je pazario prije nekoliko godina i za nju iskeširao čak milion evra.

Njegova jahta je bila usidrena u Opatiji, gdje on inače ima kuću. Namještaj za istu je rađen po mjeri, neki zidovi su rađeni od najfinijeg drveta, ima nekoliko odvojenih kabina, trpezarijski prostor, kuhinju, mini-teretanu, kao i prelijepu ložu. Takođe, posjeduje i nekoliko kupatila i veliki prostor za sunčanje. Ukupna kvadratura unutrašnjosti plovila je oko 30 metara kvadratnih, a maksimalan kapacitet je do 20 osoba.

Vlado Georgiev kupio je kruzer „rinker 300KS“, koji je platio oko 100.000 evra, a nazvao ga je „Solena“.

Brod je opremljena dnevnim boravkom, spavaćom sobom za šestoro, kuhinjom i kupatilom, a dugačka je oko 6,5 m.

Inače, on je pred ljetnji koncert u Herceg Novom upravo tim brodom krenuo preko Dunava ne bi li morskim putem stigao u Crnu Goru.

Rambo Amadeus ima jedrenjak na solarni pogon jer svjetski megacar brine o okolini. Osim što je iskusni jedriličar, on daje i časove jedrenja, a ima i ponudu da samo budete u njegovom društvu i pričate. To radi u Beogradu, na Savi, ali i u Crnoj Gori.

Solarni jedrenjak Boka je jedrilica dužine 10 m, težine cca 4 tone tipa „Schooner”, sa dva jarbola, dva jedra i dva floka, sa motorom na električni pogon.

Inače, Rambo je bio jedriličarski šampion.

Pjevač Milan Topalović Topalko, takođe posjeduje brod koji je nazvao „Helena“, ali sudeći po oglasima, on sada prodaje svoje plovilo na kom je provodio dane u vrijeme korene

Kako je i sam svojevremeno otkrio za medije, istu je pazario za 50.000 evra, a ako želite da kupite „Helenu“ to možete učiniti za 40.000 evra.

Pjevačica Sandra Afrika na iznenađenje mnogih takođe posjeduje jahtu i to je kako je rekla poklon od bake.

Naime, plovilo je usidreno u Crnoj Gori i dugačko je oko 10 metara.

Sandra Meljničenko prije nekoliko godina na poklon je od svog supruga dobila, možda je i skromno reći luksuznu jahtu, vrijednu čak 450.000.000 evra.

Luksuzna jahta, dugačka 119 metara, ima čitav asortiman unikatnih pogodnosti, uključujući njen inovativni inžinjering i dizajn, kao i tri bazena koji imaju svoje strujanje vode. Ona ima i dva unikatna tendera od 11 metara, odnosno Open i Limo modele, koji su takođe djelo dizajnerskog genija Filipa Starka.

Kada su izvođeni radovi na dekoraciji enterijera ove jahte, Sandra je učestvovala u svakom koraku dizajna, birajući materijale i sve neophodne detalje. Ona je tačno znala kakav prostor želi na svojoj jahti, što možemo vidjeti po genijalno dizajniranom i ultra prostranom garderoberu koji je osmislila. Njen grandiozni i glamurozni garderober nalazi se u sklopu master apartmana jahte i otključava se otiskom prsta.

Goran Bregović takođe posjeduje brodić koji koristi samo kad ljeti odlazi u Perast, gdje posjeduje nekretnine.

U crnogorskim vodama najviše je jahti državljana Srbije – njih 117, dok državljani Rusije imaju jedno plovilo manje registrovano – njih 116 – pokazuju podaci sa upisanih 419 jahti do avgusta 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana