Od beskućnika do milionera pa nazad

G.S.
Od beskućnika do milionera pa nazad

Slavne zvijezde kao što su Dženifer Lopez, Hali Beri, Džejms Kameron, koje su danas veoma bogate, imale su finansijskih poteškoća u prošlosti, zbog čega su neke od njih bile i beskućnici.

Stalno ih viđamo na crvenom tepihu u besprijekornom izdanju, ali niko ne zna da su u prošlosti imali ozbiljne finansijske probleme, a da stvar bude još strašnija, neki od njih su to i sada.

Glumica Hali Beri se u 21. godini preselila u Njujork da bi ostvarila svoj glumački san, ali je njena majka iznenada prestala da joj šalje novac pa je ona bila prinuđena da spava u skloništima za beskućnike da bi preživjela. Međutim, godinama kasnije glumica je rekla da ju je ovo iskustvo naučilo mnogo toga.

- Naučilo me je da se brinem o sebi i da preživim svaku situaciju, čak i ako to znači odlazak u sklonište beskućnika ili preživljavanje u okviru svojih, tada oskudnih mogućnosti - rekla je ona jednom prilikom, a zatim je 2002. godine osvojila “Oskara” za najbolju glumicu u filmu “Monster's Ball”. Bila je prva žena afroameričkog porijekla koja je to uspjela.

Džejms Kameron, koji je režirao je neke od najpopularnijih filmova u istoriji filma, od “Titanika” do “Avatara” prije nego što je počeo da stvara hit za hitom živio je u svom automobilu. Dok je pisao “Terminatora”, Kameron je jedva sastavljao kraj s krajem.

Slavna glumica i pjevačica Dženifer Lopez je nakon odrastanja u Bronksu sa 18 godina odlučila da želi da se ostvari kao plesačica. Kao i većina roditelja, njeni su insistirali na tome da ide na fakultet, ali Dženifer je odbila. Poslije jedne velike svađe sa majkom pjevačica se odselila iz porodične kuće i spavala na sofi u plesnom studiju u kojem je nekada vježbala.

- Bila sam beskućnica, ali rekla sam sama sebi: “To je ono što moram da uradim” - kazala je ona u jednom intervjuu.

Nakon uspješne turneje po Evropi otvorile su joj se mnoge glumačke i muzičke ponude pa se ubrzo nakon toga proslavila širom svijeta, a i dan-danas je jedna od najmoćnijih i najuspešnijih žena u Holivudu.

Popularni Stiv Harvi je pokušavao da postane komičar krajem osamdesetih godina, a nakon loše sezone i jedne ili dvije tezge postao je beskućnik. Na kraju je bio prisiljen da živi u svom automobilu tri godine.

Spavao je u svom “ford tempu” iz 1976. godine i tuširao se u hotelskim kupatilima ili tuševima na bazenu.

Samo jedan poziv ga je dijelio od popularnosti i bogatstva pa je nakon gostovanja u “Showtime at the Apollo” postao zvijezda.

U životu Rendija Kvejda sve je krenulo po zlu 2009. godine kada su on i supruga Evi uhapšeni jer nisu platili hotelski račun od 10.000 evra. Uprkos tome što je uspio da plati veći dio računa, par je morao da se bavi društveno korisnim radom, jer se nekoliko puta nije pojavio na sudu. Da stvar bude još tužnija, on je nedavno uslikan kako čuči ispred gostinjske sobe na imanju koje su on i njegova supruga ranije posjedovali.

Bivša supruga američkog glumca i pjevača Džeremija Džeksona Loni Vilson nekada je bila manekenka koja je uživala u luksuzu, a nakon razvoda od njega poslije dvije godine je pronađena kao neprepoznatljiva beskućnica.

Život Hilari Svonk

Hilari Svonk je odrastala u prikolici u Nebraski do svoje 16. godine. Odlučila je da se preseli sa majkom u Kaliforniju da bi pokušala da postane glumica. To je značilo da su njih dvije neko vrijeme morale da žive u automobilu. Na kraju su spavale u praznoj kući koju je posjedovao njihov prijatelj.

- Imale smo prijatelje koji su prodavali svoju kuću. I oni su nam rekli: “Znate, nema namještaja, ali možete tamo biti noću. A onda tokom dana morate da odete negdje da bismo pokušali da prodamo kuću”. Pristale smo i spavale smo na dušecima za naduvavanje, a rano ujutro bismo otišle - rekla je Svonkova.

Ona je ostvarila svoj san, 2000. i 2005. godine je osvojila “Oskara” za filmove “Boys Don't Cry” i “Million Dokkar Babby”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana