Obične žene u ratu protiv manekenki

Agencije
Obične žene u ratu protiv manekenki

Svjetski poznata kompanija za proizvodnju donjeg veša "Viktorijas sikret" prije nekoliko dana objavila je novu kampanju za britansko tržište.

Reklama nosi naziv "Perfect boddž" i prikazuje deset modela koji nose donji veš ovog brenda.

Kampanja je izazvala mnoštvo oprečnih reakcija na internetu, ali kreativci okupljeni u kompaniji za proizvodnju donjeg veša "Dear Kate" odlučili su da naprave mnogo realističniju reklamu sa pozitivnijim pristupom. Naime, za fotografije su pozirale žene zaposlene u ovoj firmi.

Kako su istakli iz ove firme, reklama "Viktorijas sikreta" prikazuje deset modela identičnog oblika tijela, baš kao da žene trebaju podsjetnik o homogenoj definiciji ljepote koju nam nameće društvo.

- Kreator ove reklame vjerovatno nije razmišljao o tome kakvu poruku šalje. Smatramo ovo izuzetno neodgovornim marketingom. Kao kompanija koja pravi donji veš za sve djevojke, smatramo da možemo bolje. Ovom fotografijom prikazujemo žene koje mediji, moderne kompanije i proizvođači odjeće često zanemaruju, a cilj nam je da budemo realni i prikažemo mnoštvo različitih oblika tijela - poručile su žene iz kompanije "Dear Kate".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana