Novi izazov za Danicu

Glas Srpske
Novi izazov za Danicu

NjUJORK - Prelijepa Amerikanka srpskog porijekla Danica Patrik sljedeće sezone će pored Indi kara nastupati na pojedinim trkama vrlo popularnog NASCAR-a. Danicu pamtimo kao prvu ženu koja je pobijedila u trci Indi kara u aprilu prošle godine na stazi "Tvin ring Motegi" u Japanu.

U Indi kar seriji Danica je prisutna od 2005. godine i do sada je nastupila na trkama ukupno 81 put vozeći za "Rejhel Leterman tim" odnosno "Andreti autosport tim", čiji je trenutno član. Ove godine zauzela je ukupno peto mjesto u ukupnom plasmanu sa 393 boda, a kao najveći rezultat izdvojilo se treće mjesto na legendarnoj trci 500 milja Indijanapolisa.

Već dugo je Danica tema priča kako u "Formuli 1", tako i u NASCAR-u, a zvanična potvrda njenih kratkih izleta van Indi kara je stigla juče. Danica je potpisala trogodišnji ugovor sa svojom trenutnom ekipom "Andreti autosport tim", ali će pauze u prvenstvu iskoristiti da bi nastupila u određenim trkama NASCAR-a. Ona će tamo nastupati za ekipu "JR motorsports", Dalea Irnhardta Juniora, a pored nje tu će još biti Keli Birs i Skot Jang.

Ono što je za sada poznato, kalendar trka u Indi kar seriji, gdje će sezona početi u Brazilu 14. aprila iduće godine, a posljednja trka je na rasporedu 2. oktobra. Kalendar trka u NASCAR-u još uvijek nije usaglašen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana