Novak Đoković najuticajnija ličnost u Srbiji

Nedeljnik
Novak Đoković najuticajnija ličnost u Srbiji

Beograd - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković predvodi listu od stotinu najuticajnijih osoba u Srbiji koju su sastavile uspješne ličnosti iz politike, ekonomije, kulture i sporta, u velikoj anketi beogradskog lista “Nedeljnik”.

Đoković je u autorskom tekstu za ovaj list napisao šta za njega znači biti uticajan i koje srpske vrijednosti treba njegovati.

- Voleo bih danas da svi zajedno nađemo uticajne ljude među onima koji menjaju stvari nabolje, koji guraju napred, koji ne odustaju nego su spremni na nemoguće stvari. One koji veruju u svoje snove, u svoju decu, unuke. Sve one koji su pomogli, podstakli, spasli, odgovorili. Koji su znali gde su krenuli i kuda idu. Koji zastanu, odmere, razmisle, koji ne vređaju kad ne ide. Koji ne vole poraze, ni svoje ni tuđe. I koji znaju da Srbija može i mora više. I svako od nas - napisao je Đoković.

Prema ovom izboru, na listi stotinu najuticajnijih ličnosti našao se i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, koji je napisao da za njega velika djela podrazumijevaju i velike kontroverze.

- Današnjica nije bogata ljudima čiji je uticaj širokog spektra. Ne da ja znam. Mi imamo sportiste, književnike, naučnike, koji pokrivaju velike projekte, i timove koji širom svijeta prave čuda u nauci. Međutim, taj uticaj su preuzeli političari egzekutivci - napisao je Kusturica.

Za najuticajniju ženu u Srbiji izabrana je novinar Olja Bećković, a na listi najuticajnijih su i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, akademik Dobrica Ćosić, direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana