NOTW prisluškivao i princa Vilijama

Agencije
NOTW prisluškivao i princa Vilijama

London - Londonski sud otkrio da su novinari tabloida "News of the World " (NOTW) prisluškivali i razgovore britanske princeze Kejt Midlton, tada djevojke princa Vilijama.

Porotnicima na suđenju za prisluškivanje telefona javnih ličnosti danas je pročitana presretnuta poruka britanskog princa Vilijema poslata Kejt Midlton.

On u toj poruci u šali kaže da je na vojnoj vježbi "zamalo ustrijeljen" manevarskom municijom, a da jeste, to bi bilo "neprijatno".

Ta poruka iz 2006. godine, kada je Kejt Midlton bila samo djevojka člana kraljevske porodice, otkriva dimenzije nadzora medija nad životom princa Vilijema i Kejt Midlton koji su se vjenčali 2011. godine.

Poruka je nađena među ličnim stvarima privatnog detektiva Glena Malkera, osuđenog zbog prisluškivanja telefona princa Vilijema I njegovog mlađeg brata, princa Harija.

Tri poruke koje su danas pročitane, princ Vilijem je poslao dok je pohađao Vojnu akademiju Sendhurst.

Bivši urednici ugašenog tabloida koji je bio u vlasništvu čuvenog medijskog magnata Ruperta Mardoka, Rebeka Bruks i Endi Koulson, kojima se sudi, zajedno sa još petoro optuženih, za neovlašćeno prisluškivanje, negirali su krivicu.

Tužioci su ranije rekli da je ime Kejt Midlton bilo na Malkerovom spisku prisluškivanih.

"Njuz ov vorld"" ugašene su u julu 2011. godine poslije 168 godina postojanja nakon istrage koja je povedena zbog skandala sa prisluškivanjem telefona poznatih ličnosti i "hakovanja" njihovih telefonskih poruka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana