Norveška princeza se udaje za bivšeg zatvorenika; “Ispran joj je mozak”

G.S.
Foto: Veniti Fer

Norveška princeza Marta Luis ove subote će izgovoriti sudbonosno “da” kontroverznom kalifornijskom iscelitelju Dureku Veretu.

Spektakularno, trodnevno slavlje održaće se u najljepšem predjlu Norvešeke, selu Geiranger. Očekuje se da će 31. avgusta, osim norveškog kralja i kraljice, prisustvovati predstavnici evropskih kraljevskih porodica.

Mladenci su napravili i poseban “dres kod”, a on podrazumjeva “kul i seksi” odjevne kombinacije, piše “Dejli mejl”.

Što se tiče detalja svadbe, biće u latinoameričkom maniru, a zvanice će imati čast da se brodom voze ovim bajkovitim krajem, uvrštenim na UNESCO listi svjestske baštine.

“Nevjerovatno smo srećni što našu ljubav možemo da poslavimo u okruženju Geirangera. Puno nam znači što naše najdraže možemo da okupimo na mjestu koje je tako bogato istorijom i intenzivnim doživljajima prirode. Geiranger je savršeno mjesto za prihvatanjee naše ljubavi”, napisala je 52-godišnja princeza.

Kako je sve počelo?

Mnogi se pitaju kako je norveška princeza upoznala čovjeka koji je nekoliko puta bio u zatvoru i koji se, do susreta sa njom, izjašnjavao kao biseksualna osoba...

Pa, evo i kako...

Upoznao ih je zajednički prijatelji prjne šest godina u Kaliforniji. Putovanje je bilo jedna vrsta terapije za Martu, jer je 2019. godine njen bivši suprug, poznati norveški pisac Ari Behn, izvršio samoubistvo. Čini se da su princeza i šaman vrlo brzo “kliknuli”.

Durek je to pojasnio izjavom da su njih dvoje “stare duše koje su se upoznale u prethodnom životu u drevnom Egiptu”, navodi “Dejli mejl”. Vjerili su se prije dve godine, a princeza je tada lijepu vijest podijelila na svom zvaničnom profilu na Instagramu.

Otkako se 2019. svetom pročulo da je članica norveške kraljevske porodice u vezi s Durekom, oglasila se njegova otuđena majka, 81-godišnja Veruška Urukart i upozorila javnost da je njen sin “opasan i da je princezi isprao mozak”.

 

Dodala je i da njihova porodica nije tako imućna kako Durek pokušava da prikaže u svojoj autobiografiji iz 2019. “Spirit haking: shamanic keys to reclaim your personal ponjer”, piše norveški magazin “Se og Hør”. Pojasnila je da je njegov otac David Bendžamin Veret bio preduzetnik koji je bankrotirao - i to dva puta.

Međutim, što su kritike zbog veze sa 49-godišnjim šamanom bile oštrije, princeza mu je sve više i više bila naklonjenija. Norveški kralj i Harald V i kraljica Sonja su morali da odustanu, te su, nerado, prihvatili vezu svoje ćerke sa kontroverznim šamanom, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana