Nord na tronu Jelen Demofesta

Mirna Pijetlović
Nord na tronu Jelen Demofesta

Riječki bend "Nord" pobjednik je osmog banjalučkog festivala takmičenja demo bendova, "Jelen Demofest". Drugo mjesto pripalo je muzičarima benda "Rezerve" iz Tučepa, dok je treće mjesto osvojila leskovačka grupa "S.K.A".

Muzičari "Norda" impresionirali su žiri, ali i publiku na Kastelu svojim čvrstim gitarskim zvukom, a prva nagrada omogućiće im snimanje i produkciju albuma u studiju po njihovom izboru, kao i produkciju video-spota za pjesmu koju sami izaberu. 

Razigrana petorka "Rezerve" predstavila se pank pjesama za koje su članovi žirija tvrdili da su potencijalni hitovi, a nagrađeni su binskom opremom u vrijednosti od 3.000 evra. Trećeplasirani "S.K.A." priredio je pravi šou, kombinujući rep, harmoniku i moćni rok zvuk, a njihova nagrada je binska oprema u vrijednosti od 2.000 evra.

Uručene su nagrade i za najboljeg basistu, gitaristu, te najbolji bend po izboru publike. Priznanje "Plavi bas" i bas-gitaru plave boje, koja se dodjeljuje u sjećanje na preminulog Igora Kašikovića Kaleta, osvojio je Mihael Prosen, frontmen riječkog "Norda". Brendiranom "Jack Daniel's" gitarom nagrađen je Ante Puharić iz grupe "Rezerve". Nakon glasanja koje je organizovala kompanija "m:tel", titula najboljeg benda po izboru publike i novi laptop pripali su "Cardinal Pointu" iz Vranja. 

Žiri, publika, ali i novinari slažu se da je ovogodišnje izdanje festivala, kada su u pitanju demo bendovi, najbolje do sada, a svaki od 13 finalista je oduševio originalnom izvedbom i odličnim tekstovima. Iako još nisu poznati široj publici, odličnim nastupima su pokazali da su i te kako potencijal za velike muzičke zvijezde. Svi su se složili da će im plasman i predstavljanje na "Jelen Demofestu" svakako biti dobra referenca u daljem radu.

U revijalnom dijelu programa nastupili su "Punkart", a "Hulahoop" pojačan banjalučkim saksofonistom Danijelom Karalićem, imao je odličan nastup koji je opravdao titulu prošlogodišnjih pobjednika. "Majstori s mora", splitski bend "T.B.F", svojim fenomenalnim nastupom u subotu uveče zatvorili su osmi "Jelen Demofest".+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana