Nole i šeik grade hotel

Agencije
Nole i šeik grade hotel

Porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića gradiće hotel na Kopaoniku, odmah pored staze "Karaman greben", koji treba da bude završen krajem sljedeće godine.

Zbog ovoga, ali i zbog hotela, koji će šeik Muhamed bin Zajed takođe sagraditi na Kopaoniku, arapska kompanija "Mubadala" zainteresovana je da izgradi nove žičare na toj planini i da kupi manjinski dio "Skijališta Srbije", javili su srpski mediji.

Noletov otac Srđan Đoković kupio je plac na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Kopaoniku. Hotel će biti izgrađen na mjestu nekadašnjeg kafića "Doli Bel". Prema planu, Đokovićev hotel imaće oko 1.000 kvadrata. U prizemlju će biti veliki restoran "Novak", a iznad njega najviše 15 soba.

Porodica najpoznatijeg Srbina nije imala probleme u vezi sa dobijanjem dozvole, jer je na tom dijelu i predviđena gradnja. Međutim, zbog sporosti birokratije, Đoković nije uspio da počne sa izgradnjom tog objekta ove godine, već je morao da pomjeri radove za maj sljedeće godine. Ipak, hotel će biti završen do kraja 2014. Ovo je i svojevrsni povratak porodice Đoković na Kopaonik, jer su prije više od deset godina imali palačinkarnicu u Konacima, kojom su finansirali Noletove teniske početke.

Sa druge strane, nekoliko stotina metara dalje, na mjestu nekadašnjeg hotela "Jugobanka", završeno je raščišćavanje terena, na kojem će šeik Abu Dabija Muhamed bin Zajed al Nehjan graditi novi hotel. Prema procjenama investitora, hotel bi imao nešto više od 10.000 kvadrata, a stari hotel je od Vlade Srbije kupljen za 1,5 miliona evra. Upravo zbog ovih investicija, predstavnici kompanije "Mubadala" iz Abu Dabija, koji su razgovarali sa potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i sa menadžmentom "Skijališta Srbije", zainteresovani su za izgradnju novih žičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana