Njujork u znaku Novaka Đokovića

Glas Srpske
Njujork u znaku Novaka Đokovića

Ovogodišnji US open koji je trajao od 28. avgusta do 11. septembra osvojio je najbolji igrač svijeta Novak Đoković. Srpski teniser je u sjajnom finalu koje je trajalo četiri časa i deset minuta savladao Španca Rafaela Nadala.

Publika je definitivno uživala u tenisu na najboljem mogućem nivou i prosto je nemoguće nabrojati velike poene koje su odigrali Đoković i Nadal.

Novak je tako još jednom potvrdio da je s pravom broj jedan kada je tenis u pitanju.

Najveće iznenađenje turnira u Njujorku bila je teniserka iz Australije Samanta Stosur, koja je stigla do svog premijernog grend slem naslova na opšte iznenađenje svih. U finalu US opena bila je bolja od Amerikanke Serene Vilijams. Stosur je odigrala dvije sedmice tenisa iz snova koje je zaokružila svojim najvećim rezultatom u karijeri.

*******

I na ovogodišnjem US openu učestvovala su najpoznatija imena poput Rodžera Federera, Endija Mareja, Mardija Fiša, Janka Tipsarevića, Ane Ivanović, Vere Zvonarjeve, Marije Šarapove, Karoline Voznijacki...

Ništa manje poznatih imena nije bilo ni u publici, pa su tako na tribinama tokom finala viđeni milioner Donald Tramp, pjevačice Bijonse Nouls sa suprugom, muzičarem Džej Zijem, glumci Ben Stiler, Džon Litgou i Alek Boldvin i mnogi drugi.

***********

Zanimljivo je da je otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počelo uz male izmjene rasporeda, uključujući dvočasovno odgađanje početka igre. Američka teniska asocijacija saopštila je da je kompleks na kojem se održavao četvrti grend slem turnir godine pretrpio "malo štete" od tropske oluje "Ajrin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana