Nina Govedar: LOLiPOP će okupiti najbolje komičare iz regiona

Dragana Keleč
Nina Govedar: LOLiPOP će okupiti najbolje komičare iz regiona

Prvi regionalni festival stend-ap komedije LOLiPOP festival, koji će se održati na banjalučkoj tvrđavi Kastel 9. i 10. septembra ove godine u organizaciji Harlekin produkcije, okupiće stend-ap komičare iz četiri države iz regiona - Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH, a svojim nastupom predstaviće se najistaknutija imena stend-apa iz regiona, istakla je producent prvog regionalnog festivala stend-ap komedije LOLiPOP Nina Govedar.


* GLAS: Kako ste došli na ideju da organizujete festival stend-ap komedije u Banjaluci?
GOVEDAR: Ideja je došla iz Beograda, tačnije udruženja Stend-ap RS, koje je pokrenulo cijelu priču popularizovanja anglosaksonske kulture i stend-apa, kao oblika izražavanja. Budući da momci i djevojke koji nastupaju pod imenom Stend-ap RS u Srbiji privlače ogromnu pažnju publike svojim fantastičnim nastupima, odličili smo da svojim sugrađanima približimo pojam stend-ap komedije. S tim ciljem, kao zagrijavanje za LOLiPOP festival, u nekoliko različitih lokala u Banjaluci održavaju se Večeri otvorenog mikrofona "Open Mic Night", na kojima svi zainteresovani imaju priliku da se oprobaju u animiranju publike. Do sada su održane četiri ovakve večeri, a do početka festivala očekuju nas još tri. Stoga pozivamo sve zainteresovane da nas prate na "Fejsbuku", da bi saznali sve informacije o festivalskim aktivnostima.
* GLAS: Šta će posjetioci tokom dvije večeri LOLiPOP festivala imati priliku da vide?
GOVEDAR: LOLiPOP festival prvi je regionalni festival stend-ap komedije u smislu da je prvi ovakvog tipa koji je okupio stend-ap komičare iz četiri države iz regiona - Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH, a svojim nastupom predstaviće se najistaknutija imena stend-ap našeg regiona. U dva dana programa svoju sposobnost da šarmiraju i zasmiju publiku predstaviće Srđan Dinčić, Aleksandar Perišić, Nenad Danilović, Nikola Silić, Džoni Fazoni, Srđan Jovanović, Zoran Kesić ft Bugarski, Maja Volk, Peđa Bajović, Domagoj Pintarić, Perica Jerković, Tin Vodopivec, te domaće snage, odnosno pobjednici Večeri otvorenog mikrofona. Prvi dan, poslije stend-ap nastupa, publiku očekuju nastupi banjalučkih bendova "Dislokacija" i "Aleksandria", te nastup legendarnog rok sastava "Ju grupe". Drugi dan, poslije stend-apa muzički program započinje bendom "Tupas mene", poslije čega će publika čuti svirku bendova "Visoki napon" i "Grasshoppers", a veliko finale očekuje nas uz svirku benda "Zoster". Za odličan afterparti obje večeri pobrinuće se beogradski DJ-evi Miki Ristić i Uroš Milovanović.
* GLAS: Koliko je domaća javnost zainteresovana za stend-ap komediju?
GOVEDAR: Stend-ap komedija, koja se sastoji od kratkih šala, na našim prostorima tek odnedavno privlači pažnju i donosi veliku medijsku popularnost izvođačima. Sa aspekta razvoja pop kulture stend-ap komedija je koncept koji se uklapa u brzi ritam života i dešavanja, te je vrlo jednostavna za realizaciju, jer ne zahtijeva dodatne scenske elemente, odnosno kostimografiju i scenografiju, upravo zato što je fokus na izvođaču, kojem je neophodan samo mikrofon. Zbog svoje zanimljive koncepcije i činjenice da na Zapadu stend-ap kao forma privlači pažnju ljudi svih generacija, odlučili smo da svojim sugrađanima predstavimo festival stend-apa, te na taj način započnemo pažnje vrijednu tradiciju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana